Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, elevii ar putea învăța în trimestre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, elevii ar putea învăța în trimestre

Educație 13 Aprilie 2021 / 08:20 615 accesări
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu; foto: facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu; foto: facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis, referitor la structura anului școlar, că anul acesta, cursurile vor începe pe data 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu a mai transmis că ministerul Educației susține extinderea anului școlar, iar dacă în urma consultărilor cu partenerii săi de dialog social se va ajunge la un consens, se va lua în considerare chiar și revenirea la trimestre, sau extinderea duratei cursurilor.

Mesajul Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 - 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 - 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor.12
Pagina a fost generata in 0.2808 secunde