Ministerul Sănătății a lansat campania „Vaccinurile salvează vieți”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Sănătății a lansat campania „Vaccinurile salvează vieți”

Sănătate 09 Noiembrie 2016 / 15:38 454 accesări

Ministerul Sănătății a lansat, miercuri, campania de promovare a imunizării copiilor, sub numele "Vaccinurile salvează vieți", care are scopul de a informa părinții despre despre cea mai eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Campania “Vaccinurile salvează vieți”conține un clip video care îl are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc. "Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut careau luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor", informează Ministerul Sănătății.

O altă componentă a campaniei este înființarea pagini desprevaccin.ro care prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare și sunt prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor și adulților.

"Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea", mai transmite ministerul.

În ceea ce privește stocurile de vaccin, Ministerul Sănătății a achiziționat și a repartizat către Direcțiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG.

Potrivit sursei citate "din vaccinul hexavalent au fost achiziționate și distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitația pentru achiziția unor noi cantități. Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sănătății a achiziționat și 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitație pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent și pneumococic".12