Ministerul Sănătății face precizări despre primul caz de hepatită acută severa apărut la un copil din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Sănătății face precizări despre primul caz de hepatită acută severa apărut la un copil din România

Sănătate 25 Aprilie 2022 / 22:06 866 accesări

Ministerul Sănătății a transmis un comunicat de presă în care prezintă detalii despre primul caz de hepatită acută severă apărut la un copil din România.

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data de 21 Aprilie 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani. Aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

Cazul raportat de România este al unei fetițe în vârstă de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi.

Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legatura epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se refera la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică.

Facem aceste precizari pentru informarea opiniei publice și pentru a elimina speculațiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinților din România, precizează Ministerul Sănătății.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1183 secunde