Ministerul Sportului: meciurile din România în cadrul EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Sportului: meciurile din România în cadrul EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune

Sport 06 Aprilie 2021 / 11:51 390 accesări

Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

Decizia Guvernului României este una justificată, pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor.

Angajamentele asumate de țara noastră au presupus investiții cu impact pe termen lung, care au sprijinit puternic economia, într-o perioadă dificilă. Dincolo de impactul economic, impactul asupra fenomenului sportiv, prin stimularea interesului public față de practicarea sportului și creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță au reprezentat argumente puternice în favoarea acestei decizii, alături de experiența acumulată cu prilejul organizării EURO 2020, care va permite organizarea, pe viitor, a altor evenimente importante, ceea ce va genera beneficii considerabile de imagine, pe termen lung.


Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite.

Precizările Ministerului:

1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.

2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.

3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48 de ore pe teritoriul României.

4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1577 secunde