Ministrul Afacerilor Interne: 1.200 forţe MAI acţionează pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Afacerilor Interne: 1.200 forţe MAI acţionează pe litoral

Eveniment 30 Iunie 2022 / 17:57 615 accesări

"Din punct de vedere al mobilizării resurselor umane, în lunile iulie şi august vom detaşa în sprijinul efectivelor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa aproximativ 460 de poliţişti din alte judeţe, organizaţi aşa cum am obişnuit, în două serii. Prima serie şi-a preluat deja misiunea încă de ieri. Poliţiştii vor fi susţinuţi în acţiunile de ordine publică de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa", a spus Lucian Bode.


"Am luat măsuri şi pe zona de intervenţie în situaţii de urgenţă, fie că vorbim de accidente grave de circulaţie, de incendii sau alte situaţii de risc pentru cetăţeni. Începând de ieri, la nivelul judeţului Constanţa sunt operaţionalizate 11 puncte temporare de stingere a incendiilor, opt puncte de prim ajutor şi şase puncte de salvare acvatică. În această perioadă vor acţiona pe litoral peste 1.200 de forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi salvatori", a afirmat ministrul Afacerilor Interne.


Ministrului Afacerilor Interne i-au fost prezentate efectivele şi tehnica structurilor MAI care vor acţiona în acest sezon estival pe litoral, Bode vizitând şi dispeceratul integrat pentru eficientizarea desfăşurării misiunilor, din cadrul IPJ Constanţa.

"Pentru eficientizarea misiunilor, pentru prima dată, la Constanţa, avem un dispecerat integrat pentru gestionarea momentelor operative, în care îşi pot desfăşura activitatea pe lângă personalul Ministerului Afacerilor Interne, dacă situaţia o impune, şi parteneri de la celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea evenimentelor. În acest dispecerat, vor fi primite imagini în timp real de la autospeciale şi elicoptere aflate în teren, iar de aici vor fi coordonate toate activităţile de menţinere a ordinii şi liniştii publice", a mai spus Lucian Bode.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.208 secunde