Ministrul Apărării Naţionale: s-a cerut o nouă amânare a termenului pentru achiziţia celor patru corvete

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Apărării Naţionale: s-a cerut o nouă amânare a termenului pentru achiziţia celor patru corvete

Administrație 30 Aprilie 2022 / 17:56 702 accesări

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a venit vineri cu noi precizări despre termenul pentru achiziţia celor patru corvete pentru Forţele Navale Romane, care s-a amânat de mai multe ori.

Potrivit Ministrul Apărării, ieri s-a cerut o nouă amânare, până în luna septembrie, din partea Naval Group şi a Şantierului Naval Constanţa.

,,Ni s-a cerut ieri o nouă amânare, pentru că această asociere dintre Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa s-a mai prelungit cu câteva luni până în septembrieşi vin cu o nouă ofertă şi evident că acum îi mai păsuim un pic, pentru că am văzut că s-au înţeles şi au început să lucreze cu o ofertă care să corespundă exact cererii”, a spus ministrul,precizândcă amânarea este de două, trei luni.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, declarase cu o luna în urmă,la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, referitor la contractul privind programul de înzestrare "Corvetă multifuncţională", că acesta va fi probabil semnat la finalul lunii aprilie.

Dîncu a spus că în interiorul Asocierii Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa mai sunt în prezent câteva lucruri minime de negociat, menţionând că Romtehnica nu blochează în niciun fel negocierile.

"Aşteptăm răspunsul din partea asocierii dintre Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa, sunt încă câteva lucruri minime de negociat în interiorul acestei asocieri şi, evident, în relaţia cu Romtehnica.

Romtehnica nu blochează în niciun fel nicio negociere, Romtehnica face un singur lucru, nu poate să nu respecte legea şi obligaţiile pe care cei doi parteneri din asociaţie şi le-au luat la început, atunci când s-au angajat în această competiţie.

Probabil că finalul lunii aprilie este momentul când vom putea lua o decizie finală", a răspuns Vasile Dâncu, fiind întrebat de presă cu privire la faptul că s-ar tergiversa semnarea contractului pentru înzestrarea cu corvete.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1604 secunde