Ministrul Carmen Dan, audiată la Parchetul General

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Carmen Dan, audiată la Parchetul General

Eveniment 11 Ianuarie 2018 / 10:45 2117 accesări

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ajuns în urmă cu scurt timp la sediul Parchetului General. Ministrul dă declaraţii în dosarul "Microfonul". La sosirea la sediul Parchetului General, ministrul a fost asaltat de jurnalişti, însă nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţinea, în noiembrie 2017, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul preciza la acea vreme că a făcut plângere pentru violare de domiciliu. Deşi plângerea a fost făcută iniţial la Poliţie, fiind vorba de un demnitar, dosarul a fost preluat de Parchetul General, instituţia fiind cea competentă în a analiza această speţă.

"Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv care, după prima verificare, pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuinţă a RAAPPS-ului şi în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, aşa cum era normal şi firesc, am sesizat organul competent, Poliţia Română, care a făcut demersurile necesare. Înţeleg că s-a înregistrat un dosar penal. (...) Aş prefera să nu dau foarte multe amănunte, pentru că sunt informaţii care fac parte din ancheta penală. Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până şi locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie'', explica ministrul.12
Pagina a fost generata in 0.2095 secunde