Ministrul Culturii, BĂTAIE DE JOC pe restituirea donaţiilor pentru Cuminţenia Pământului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Speculaţii şi acuzaţii de FURT după lansarea procedurii

Ministrul Culturii, BĂTAIE DE JOC pe restituirea donaţiilor pentru Cuminţenia Pământului

Cultură 25 Octombrie 2017 / 22:32 1644 accesări

Ministerul Culturii vrea să stingă scandalul pornit după campania de strângere de fonduri demarată acum ceva timp pentru Cuminţenia Pământului, însă pare că soluţiile găsite sunt menite să adâncească întreaga gâlceavă. Cele peste 100.000 de persoane care şi-au deschis larg buzunarele au fost anunţaţi, aproape peste noapte, despre procedura pe care trebuie să o urmeze pentru recuperarea banilor donaţi.

"Ministerul Culturii și Identității Naționale a demarat procedurile premergătoare returnării sumelor de bani donate în vederea achiziționării sculpturii ”Cumințenia Pământului” și reamintește că termenul limită până la care poate fi depusă cererea de restituire, pentru situațiile care presupun transmiterea unei astfel de cereri, este 31 octombrie 2017.", se arată într-un comunicat de presă.

Procedura, pentru unii, însă, greoaie, vine cu doar 6 zile înainte de termenul limită. Insuficient pentru ca toţi oamenii să se pună la curent cu paşii de urmat şi să-i şi aplice.

"Persoanele care au donat prin depunere de numerar la sediile instituțiilor de credit și prin mandat poștal, sunt rugate să trimită la adresa donatii@cultura.ro, până la data de 31 octombrie 2017, o cerere de restituire (model atașat), însoțită de copii ale documentelor de plată și de documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate, în conformitate cu prevederile HG nr. 1016/2016, art. 3 alin. (3).Aceeași procedură este valabilă și pentru persoanele care, din diferite motive, nu mai dețin contul bancar din care au efectuat donația și doresc restituirea sumei într-un alt cont.", se mai arată în comunicatul de presă.

De aici şi speculaţiile: sute, poate chiar mii de oameni care au donat nu-şi vor bate capul şi nu vor încerca să bată birocraţia pentru a-şi recupera donaţiile. În acest caz, banii vor rămâne, unde altundeva, decât în bugetul ministerului Culturii.12
Pagina a fost generata in 0.1627 secunde