Ministrul Culturii, suficient de Breaz şi pentru Educaţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Culturii, suficient de Breaz şi pentru Educaţie

Administrație 05 August 2019 / 11:22 2042 accesări

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care ministrul Culturii, Daniel Breaz, este desemnat ministru interimar al Educaţiei. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat şi decretul prin care Ecaterina Andronescu este revocată din această funcţie.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, pentru declaraţiile "profund greşite" făcute de aceasta într-o emisiune televizată. "Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere, punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc", a scris, vineri, Dăncilă, peFacebook.

Ecaterina Andronescu a afirmat însă că demiterea ei s-a întemeiat pe o neînţelegere. Aceasta este declaraţia oficialului, de la Antena 3: "De exemplu, Alexandra - m-am interesat la Inspectoratul Şcolar - mergea la şcoală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la maşină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului şcolar, să introducem în toate şcolile un sistem de protecţie a copiilor şi de a-i învăţa să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învăţat şi de-acasă... Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm şi la şcoală".

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1881 secunde