Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a demisionat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe fondul scandalului intervenţiei de la Caracal

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a demisionat

Politică 30 Iulie 2019 / 12:19 2874 accesări
Nicolae Moga

Nicolae Moga

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunţat marţi, printr-o scurtă declarație de presă, că îşi dă demisia din funcţie pe fondul scandalului de la Caracal. Decizia surprinzătoare vine la doar şase zile de la numirea sa în funcţie şi depunerea jurământului, și în ziua în care trebuia să prezinte în CSAT raportul anchetei cu privire la intervenţia poliţiştilor şi preluarea apelului Alexandrei la 112. Nicolae Moga a participat la şedinţa CSAT, deşi demisionar, de câteva ore, din funcţia de ministru de Interne. Pozele făcute publice pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale îl arată pe Moga stând la masa întrunirii.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o cu premierul am decis să mă retrag din funcţia de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din minister. Îi mulţumesc doamne premier pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”, a spus Nicolae Moga.

Nicolae Moga depusese miercuri jurământul în funcţia de ministru al Afacerilor Interne. În acest moment, Ministerul de Interne și Poliția Română sunt fără conducere, pentru prima oară în istoria recentă. Șeful Poliției, Ioan Buda, a fost demis luni seară printr-o decizie a premierului Dăncilă, dar în Monitorul Oficial nu a apărut o altă decizie de numire în funcție.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2301 secunde