Ministrul de Interne s-a întâlnit cu sindicaliştii din Poliţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul de Interne s-a întâlnit cu sindicaliştii din Poliţie

05 Aprilie 2017 / 16:30 432 accesări
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), cărora le-a promis că va încerca să urgenteze adoptarea amendamentelor privind salarizarea poliţiştilor, anunţă SNPPC.

Astfel, ar urma ca propunerile să ajungă, luni, pentru avizare, la comisiile reunite de muncă și buget-finanțe din Camera Deputaților, iar, marți, propunerile ar putea fi votate în plenul Camerei.

Amendamentele vizează acordarea sporurilor pe bază de pontaj, din luna martie 2017, prin raportare la salariul de funcţie, acordarea a 40% din salariul de bază pentru permanenţa de la domiciliu, în afara programului normal de lucru, devansarea termenului de acordare a salariului de merit și majorarea cuantumului pentru zilele de repaus săptămânal și sărbători legale de la 75%, la 100% din salariul de bază.

Propunerile au primit avizul pozitiv din partea comisiei juridice din Camera Deputaților.

Peste două mii de polițiști au protestat, în luna martie, nemulțumiți de condițiile salariale necorelate cu volumul de muncă.12
Pagina a fost generata in 0.152 secunde