Ministrul Educației: Articolul din hotărârea de guvern care suspendă prezența fizică în școlile private, omis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Educației: Articolul din hotărârea de guvern care suspendă prezența fizică în școlile private, omis

Educație 24 Octombrie 2021 / 20:28 682 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU prin care prezenţa fizică în şcolile şi grădiniţele private se suspendă pentru două săptămâni, începând de luni, nu a fost preluat în hotărârea de guvern, dar că acest act normativ ar putea fi completat astfel încât să se evite o discriminare între unităţile de învăţământ private şi cele de stat.

El a explicat că Ministerul Educaţiei nu poate impune vacanţă unei şcoli private.

"Ministerul Educaţiei a fost abilitat de CNSU pentru punerea în aplicare a art.7 din Hotărârea 91, respectiv vacanţă pentru grădiniţe şi şcoli de stat. Pentru cealaltă parte a sistemului de educaţie nu poate reglementa structura anului şcolar, nu poate impune vacanţa unei şcoli private. Şcolile private sunt de două feluri. Există şcolile private care funcţionează după programa românească, aprobată de Ministerul Educaţiei, şi nu există niciun temei legal pentru care ministerul să poată impună o vacanţa şcolilor.

Pentru şcolile private care funcţionează după programa altor state, ministerul nu aprobă nici măcar programa, dar vacanţa. Hotărârea CNSU este foarte corectă, pentru că se elimină discriminarea dintre învăţământul privat şi de stat. Din păcate, în hotărârea de guvern (nu a fost preluat articolul 8.1 din CNSU care impune suspendarea prezenţei fizice în şcolile şi grădiniţele private", a afirmat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Potrivit lui Cîmpeanu, Ministerul Educaţiei "şi-a făcut datoria" să atragă atenţia că dacă nu va fi preluat acel articol şi în hotărârea de guvern de vineri vor fi probleme cu aplicarea reglementării.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1472 secunde