Ministrul Educaţiei: Nu putem propune redeschiderea tuturor şcolilor până nu vedem rata de infectare după Paşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Educaţiei: Nu putem propune redeschiderea tuturor şcolilor până nu vedem rata de infectare după Paşte

Social, Educație 07 Mai 2021 / 16:16 707 accesări
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu se poate lua o decizie sau formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte.

"Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după Sărbătorile Pascale. Acest lucru va fi analizat probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depăşit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că încă 450.000 de elevi vor începe cursurile în format fizic de luni.

"Astăzi, în România, mai sunt 939 de localităţi cu o rată de infectare peste 1 la mie şi 2.224 de localităţi cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferenţa faţă de scenariul pe care elevii au mers la şcoală astăzi este de 185 de localităţi.

Important este că, după actualele scenarii în vigoare, luni vom avea încă 450.000 de elevi care vor putea merge cu prezenţă fizică", a susţinut ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă din septembrie se vor întoarce toţi elevii la şcoală în condiţii normale, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

"Fiecare dintre noi are dreptul să spere că şcoala va începe în deplină normalitate în data de 13 septembrie".Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.172 secunde