Ministrul interimar al Sănătății: Încă n-am ajuns în vârful valului 4, nu suntem nici măcar pe platou

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul interimar al Sănătății: Încă n-am ajuns în vârful valului 4, nu suntem nici măcar pe platou

Sănătate 19 Octombrie 2021 / 23:32 725 accesări
Cseke Attila, foto: facebook

Cseke Attila, foto: facebook

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că încă nu am atins vârful valului 4 al pandemiei și nu suntem nici măcar pe platou, adică numărul infectărilor noi este în continuare în creștere.

”Din păcate, ceea ce trebuie să conştientizăm cu toţii este că, la un asemenea nivel de vaccinare pe care îl avem – şi analiza sigur va trebui făcută la un moment, dat, într-o situaţie în care putem să fim mult mai lucizi – cu asemenea grad de vaccinare, noi, chiar dacă la un moment dat acest val patru va trece, încă nu am ajuns în vârful valului.

Din păcate nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere. Presiunea este enormă, este uriaşă pe sistemul sanitar care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit”,a afirmat ministrul Sănătăţii la TVR.

Întrebat dacă există prognoze cu privire la momentul în care al patrulea val va ajunge la platou, Cseke a declarat:

”Estimări şi prognoze se fac, ele trebuie privite cu o anumită reticenţă fiindcă unele s-au adeverit, atele nu s-au adeverit.

Una din variante a fost de a ajunge la un anumit platou la mijlocul lunii octombrie, cealaltă spunea că mai încolo, după câteva săptămâni. Vedem că nu am ajuns la un platou.

Problema României care va rămâne o problemă din păcate şi după trecerea acestui val patru este aceea că, dacă rata de vaccinare nu creşte, noi vom fi expuşi în continuare, pentru că avem populaţie în care acest virus poate circula şi ne expunem şi la alte valuri posibile”.

Întrebat dacă România va trece peste al patrulea val al pandemiei până la finalul anului, oficialul a răspuns:

”Da, dar, din păcate, sfârşitul anului este foarte departe şi până atunci presiunea este extraordinar de mare şi vedem acest lucru.”Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1572 secunde