Ministrul Justiţiei întreabă magistrații dacă se impune desfiinţarea SIIJ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Scrisoare Ministrul Justiţiei întreabă magistrații dacă se impune desfiinţarea SIIJ
Justiție 27 Noiembrie 2019 / 13:39 1623 accesări 2 comentarii

Cătălin Predoiu a transmis magistraţilor o scrisoare în care adresează întrebări cu privire la mai multe aspecte din sistemul judiciar precum pensionarea, completurile de 3 judecători, dar şi Secţia de anchetare a magistraţilor. Predoiu întreabă magistraţii dacă Secţia trebuie desfiinţată.

În scrisoarea obţinută de MEDIAFAX, ministrul Justiţiei adresează magistraţilor rugămintea de a prezenta un punct de vedere scris care să cuprindă opinia adunării generale a judecătorilor din instanţe cu privire la unele instituţii şi cu privire la următoarele întrebări:

1. Schema de pensionare anticipată a magistraţilor. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?

2. Trecerea la completuri de 3 judecători în apel. Considerăm pertinente aceleaşi întrebaări menţionate supra la pct. 1.

3. Noul ciclu temporal de şcolarizare la INM. Considerăm pertinente aceleaşi întrebări menţionate supra la pct. 1.

4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?

Potrivit scrisorii, Ministerul Justiţiei dispune deja de punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu cele 4 întrebări.

„Prezenta consultare scrisă rapidă nu face decât să se anticipeze o consultare sistematică pe ansamblul temelor justiţiei pe care Ministerul Justiţiei o va lansa şi menţine ca un instrument permanent de lucru în cadrul sistemului judiciar”, mai arată scrisoarea transmisă magistraţilor.

Loading...

2 comentarii

un alegator 14:56:47 / 27 Noiembrie 2019
Referitor la articol.

Aceste intrebari ar trebui puse alegatorilor si nu celor care beneficiaza de ele !

Corect 02:10:12 / 29 Noiembrie 2019
Pentru un alegator

Ma bucur ca mai sunt si oameni sanatosi la cap

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1914 secunde