Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu grefierii, după protestele recente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu grefierii, după protestele recente
Social, Justiție 21 Decembrie 2019 / 11:17 756 accesări 3 comentarii

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu reprezentanţii grefierilor, după recentele proteste ale acestora, pe fondul nemulţumirilor legate de intenția guvernului de a abroga legea pensiilor speciale, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Conform comunicatului remis cu acest prilej, sâmbătă, ministrul Justiţiei, alături de secretarul de Stat Lidia Barac, şi de directori din cadrul Ministerului, au avut, ieri, 20 decembrie, o întâlnire cu reprezentanţi ai grefierilor, în contextul protestelor acestora din ultimele zile.

Pe agenda discuţiilor s-a aflat intenţia Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale şi bugetare, dar şi aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuţie şi faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfăşoară în condiţii improprii, ajungându-se ca, statistic, speranţa de viaţă a unui grefier să fie de 58 de ani, se menţionează în comunicatul de presă.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, „s-a arătat deschis“ faţă de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceştia este partajată între Guvern, Ministerul Justiţiei şi Parlament. Acesta a precizat şi faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce priveşte unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuţie atât cu ministrul Finanţelor, cât şi cu cel al Muncii.

La final, s-a convenit ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie organizată o nouă întâlnire între reprezentanţii MJ şi cei ai grefierilor, menţionează sursa citată.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.161 secunde