Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: este falsă ideea că amendamentul privind trimiterea în judecată a magistraţilor doar cu încuviintarea CSM vine de la noi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: este falsă ideea că amendamentul privind trimiterea în judecată a magistraţilor doar cu încuviintarea CSM vine de la noi

Politică, Justiție 24 Martie 2021 / 17:29 2282 accesări

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că este falsă ideea că amendamentul privind trimiterea în judecată a magistraţilor doar cu încuviintarea CSM vine de la el, aşa cum a susţinut UDMR.

„Mi-aş fi dorit alte discuţii: despre digitalizarea justiţiei, volumul de lucru care este pe masa magistraţilor şi alte teme. Ideea că această garanţie propusă ar veni de la noi este una falsă şi o resping din capul locului. Eu am fost cel care am înlăturat acele garanţii solicitate de CSM.
Însă, stimaţi colegi de la UDMR, şi nu vreau să escaladăm un discurs în a ne contrazice reciproc, nu aş vrea să lăsaţi impresia că suferiţi foarte mult pentru această situaţie. Realitatea este că am avut de ales din mai multe rele, între ideea de a transforma SIIJ în alt SIIJ şi a avea garanţiile solicitate chiar de CSM, era o alegere de făcut şi asta e o chestiune de ordin politic”, a declarat Stelian Ion în plenul de miercuri al Camerei.
Ministrul Justiţiei a adăugat că un pachet pentru modificarea celor trei legi ale justiţiei va fi trimis de către el la CSM.
„Ideea că şi-ar fi dorit cineva din USR o asemenea garanţie o resping categoric, dar din mai multe rele la un moment dat trebuie să alegi din punct de vedere politic. Aşa încât haideţi să ne asumăm împreună o soluţie şi vă spun că aceasta este o soluţie actuală, dar în această săptămână, chiar mâine, voi trimite către CSM pachetul de legi referitor la cele trei legi ale justiţiei şi vom vedea acolo care vor fi soluţiile cele mai bune, cele mai bune garanţii pentru independenţa magistraţilor, pentru a asigura un echilibru în ceea ce priveşte activitatea judiciară”, a completat acesta.
Liderul deputaţilor UDMR Csoma Botond a anunţat miercuri că Uniunea va vota pentru proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, însă amendamentul prin care magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM aparţine ministrului Justiţiei Stelian Ion şi nu UDMR.
Camera Deputaţilor dezbate şi votează miercuri proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ, în calitate de prim for sesizat.
Comisia juridică a Camerei a adoptat joia trecută un raport favorabil la proiectul privind desfiinţarea SIIJ cu amendamente admise şi respinse.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.148 secunde