Ministrul Mediului, luat la întrebări pe tema poluării din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Mediului, luat la întrebări pe tema poluării din Constanța

Politică 04 Decembrie 2018 / 14:40 2588 accesări

Senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a adresat o interpelare Ministrului Mediului,Grațiela Gavrilescu în care semnalează problema poluării mediului înconjurător cu care se confruntă municipiul Constanța.

“Printr-o interpelare adresată anul trecut Ministerului Mediului, atrăgeam atenția asupra problemelor de sănătate survenite ca urmare a expunerii organismului pentru timp îndelungat la mediul poluat al marilor aglomerații urbane, între care se numără, din păcate, și orașul Constanța.

O asemenea situație este cauzată atât de traficul rutier extrem de intens din Constanța, dat fiind faptul că vorbim de unul dintre principalele orașe turistice ale țării, cât și din considerente legate de activitățile industriale poluante, inclusiv a șantierelor de construcții din acest oraș. In același timp, nu poate fi minimalizata penuria relativă cu care se confruntă orașul Constanța, atunci când vine vorba de numărul de metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitor, indicator aflat la cote alarmante, la nivel național.

În plus, există sincope și în ceea ce privește buna funcționare a instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, am numit Agenția Națională de Protecția Mediului (ANPM) Constanța, care nu dispune încă de un instrument orientativ fundamental, Registrul Spațiilor Verzi, în pofida cererilor repetate în acest sens ale opiniei publice și organizațiilor civice. La această situație, se adaugă nefuncționarea la parametri normali a celor șapte stații de monitorizare a calității aerului cu care este dotat, pe hârtie, Municipiul Constanța.

Față de cele de mai sus, vă rog să ne precizati, stimată doamnă ministru, măsurile avute în vedere de Ministerul Mediului, în cooperare cu ANPM Constanța, în ceea ce privește reducerea poluării în orașul Constanța, inclusiv in materie de prevenire, cu referire directă la monitorizarea și controlul prezenței noxelor în aerul respirat. ”12