Ministrul Muncii anunță finalizarea proiectului legii pensiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Muncii anunță finalizarea proiectului legii pensiilor
Social 26 Februarie 2018 / 15:29 518 accesări 1 comentariu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, după o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice, că proiectul Legii pensiilor este finalizat, iar în prezent se fac simulări pe trei formule de calcul.

Reprezentanţii pensionarilor chiar apreciază faptul că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an. I-am rugat, de asemenea, să constituie un grup de patru persoane care să fi lucrat în sistemul de pensii, pentru că vrem ca, după ce terminăm simulările, să nu avem nici un fel de surprize. Deci după ce se vor termina aceste simulări, să vadă Legea pensiilor, să vadă simulările, aşa cum s-au făcut ele şi să lucreze până la urmă la această lege care este legea lor”, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit ministrului, proiectul noii legi a pensiilor este deja finalizat, doar că în prezent se lucrează la mai multe formule de calcul.

„Proiectul de lege este finalizat, dar facem simulări pe trei formule de calcul, ca să vedem care este cea mai avantajoasă. Le-am promis pensionarilor că maxim cât poate să dea bugetul de stat pentru această lege a pensiilor vom face. Nu ne gândim sub nicio formă s-o facem de asemenea manieră încât să nu fie creştere de pensii substanţiale, ci ne gândim chiar cum este cea mai bună formulă ca să oferim maximul”, a declarat Vasilescu.

Ministrul Muncii mai spune că le-a cerut reprezentanţilor pensionarilor să sprijine acest proiect şi că speră să fie agreat de toate partidele politice.

„Eu spun din toată inima că o să fie agreată şi de toate celelalte partide politice. Dacă facem o lege pe care o modificăm săptămâna viitoare pentru că nu ne place nu ştiu ce, că am descoperit noi ceva, ajungem în situaţia în care suntem la ora actuală”, a spus Olguţa Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a mai declarat că ministrul Finanţelor, Eugen Todorovici, a dat asigurări că pentru Legea pensiilor „se va da maximum cât poate da statul”.

În ceea ce priveşte modificările Codului Fiscal, privind trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, ministrul Muncii susţine că în prezent încă sunt firme care introduc modificări de contracte în Revisal şi a dat asigurări că prevederile noului Cod Fiscal nu se vor modifica în Parlament.Pagina a fost generata in 0.1816 secunde