Ministrul Muncii: Creșterile salariale, exact cum scrie în programul de guvernare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Muncii: Creșterile salariale, exact cum scrie în programul de guvernare
06 Martie 2017 / 21:39 206 accesări 0 comentarii
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu

Creșterile salariale ale bugetarilor, cu 56% în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, respectiv pe următorii patru ani, a scris luni seară pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

"Ca sa fiu foarte clară, deși aveam senzația ca s-a înțeles și că e logic: creșterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la sută în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situații în care salariile sub 4.000 lei, care se dublează, pe medie, să depășească salariile care sunt acum în plată la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasă la alta. (...) P.S. Cine are neclarități poate citi programul de guvernare", a scris ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Comisiei de Muncă din Cameră, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat, luni, că nu ştie de unde a ieşit „chestiunea” privind dublarea salariilor, el menţionând că este vorba, probabil, de o greşeală de comunicare, în condiţiile în care PSD a promis creşteri de 46% în patru ani.

Întrebat dacă se vor dubla toate salariile din sectorul public, aşa cum a anunţat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, Solomon a răspuns: „Eu vă recomand să citiţi programul de guverare (al PSD, n.r.). Acolo este scris că în patru ani de zile creşterea va fi în medie de 46%”.

„Chestiunea cu dublarea nu ştiu de unde a ieşit. Probabil e o greşeală de comunicare deocamdată. Aveţi răbdare că va fi o chestiune sustenabilă şi nu va speria nici pe cei din mediul privat, nici pe ceilalţi”, a adăugat Solomon.

Întrebat dacă este vorba despre „încă” o greşeală de comunicare, preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei a arătat că el a spus public ceea ce prevede programul de guvernare.

„Nu ştiu, eu v-am zis ce am citit în programul de guvernare, care vorbeşte destul de clar că în 2020 aceste grile vor fi la maximum prevăzut. Unii au ajuns deja la maximum prevăzut de legea viitoare”, a spus Solomon.

Întrebat dacă, totuşi, dublarea salariilor pare realistă sau viabilă, Solomon a răspuns: „Depinde. Dacă vorbim de cei care au acum 1000 de lei net, probabil că dublarea va fi realistă, dar pentru cei care au peste 2-3000 de lei va fi imposibil să o facem”.

El a mai spus că săptămâna viitoare vor exista discuţii în grupul PSD cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, despre acest proiect.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.2161 secunde