Ministrul Muncii: Noua Lege a pensiilor a fost adoptată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Muncii: Noua Lege a pensiilor a fost adoptată

Social 21 Noiembrie 2023 / 10:07 1172 accesări
Foto: facebook, Simona Bucura Oprescu

Foto: facebook, Simona Bucura Oprescu

Noua Lege a pensiilor a fost adoptată, iar în 2024 pensiile românilor vor creşte, a anunţat luni seara ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

"Noua Lege a pensiilor a fost adoptată! Este o formă de respect pentru cei care au muncit şi muncesc în România. Legea corectează inechităţile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, dintre bărbaţi şi femei, între cei care încasează indemnizaţia minimă socială", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul Legii pensiilor, elaborat de Guvern. S-au înregistrat 199 de voturi "pentru", 39 de voturi "împotrivă" şi 17 abţineri.

Conform proiectului, de la 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

Dreptul la pensie se obţine după minim 15 ani de contribuţii, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate (studii universitare, stagiul militar, concediul medical, şomajul, deportarea, prizonieratul sau detenţia politică). Totodată, urmează să se egalizeze treptat, până în 2035, vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani, se arată în proiect.Ştiri recomandate

12