Ministrul Muncii promite salarii mai mari în Educație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De frica protestelor

Ministrul Muncii promite salarii mai mari în Educație

Administrație 22 Mai 2016 / 18:24 528 accesări
Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru: „Legea privind indemnizaţia de creştere a copilului va intra în vigoare la 1 iulie”

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru: „Legea privind indemnizaţia de creştere a copilului va intra în vigoare la 1 iulie”

După ce și-a pus în cap cadrele din Educație și funcționarii din Administrație, care au spus că noua ordonanță privind salarizarea este o bătaie de joc, actualul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, promite marea cu sarea. Mai întâi, ministrul spune că, după 1 iulie, „mămicile își vor arunca copiii în sus de bucurie”, pentru că vor avea indemnizații mai mari. Demnitarul a afirmat în cadrul unei emisiuni de televiziune că legea privind indemnizaţia de creştere a copilului va intra în vigoare în prima zi a lunii lui Cuptor, aşa cum era prevăzut iniţial. Pîslaru a punctat că, în perioada imediat următoare, vor intra în dezbatere publică normele de aplicare a legii, ministrul recomandând ca acestea să fie verificate de către părinţi.

TENTATIVĂ DE CALMARE A PROFESORILOR

Un alt domeniu unde ministrul Muncii promite că se vor arunca bani este Educația. După ce sindicaliștii din învățământ au amenințat că ies în stradă, Dragoș Pîslaru a pregătit un proiect potrivit căruia salariile din Educaţie ar putea fi majorate prin aplicarea de corecţii, începând din august 2016. Tot celor din învățământ li se promite și că, din 2017, se va aplica o nouă grilă de salarizare, iar din 2018 se va acorda bonusul de performanţă.

MAJORAREA PENSIILOR MAI AȘTEAPTĂ

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a spus în cadrul unei emisiuni televizate că Guvernul nu își permite în acest moment să crească pensiile. Și asta din cauza pensiilor speciale, afirmă demnitarul, printre care se numără și cele ale parlamentarilor. În plus, ministrul a mai afirmat că singura șansă a pensionarilor pentru a primi acești bani ar fi indexarea cu inflația. Însă, dacă privim cifrele inflației, vedem că ea este pe minus. Așadar, nici din această parte nu există vreo speranță, cel puțin anul acesta.12
Pagina a fost generata in 0.1655 secunde