Ministrul Sănătății: 80% din manageri nu au ce căuta în sistemul de Sănătate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Sănătății: 80% din manageri nu au ce căuta în sistemul de Sănătate
Sănătate 19 August 2019 / 13:00 1708 accesări 4 comentarii
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „Vom grăbi puţin implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: „Vom grăbi puţin implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a subliniat, luni, faptul că 80% dintre manageri „nu au ce căuta“în sistemul de sănătate şi a adăugat că va fi grăbit procesul privind ''implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri''.

"Eu am spus că există deficit de personal, v-am şi dat nişte exemple ieri: în 2016 aveam 165.000 de angajaţi în sistemul public, astăzi avem 185.000 în sistemul public. Deci, acest deficit s-a redus, dar modul de organizare a activităţii medicale este apanajul managementului. Şi, aşa cum am spus în nenumărate rânduri, 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate. Dăm vina pe sistem, dar sistemul suntem noi. Exact, ceea ce spuneam şi despre Săpoca - este un mod de organizare care, din punctul nostru de vedere, nu corespunde. S-au făcut multe în ultimii doi ani, pentru că am avut acces la toate documentele, dar nu suficient. Şi prea ne-am obişnuit că merge şi aşa. Practic, ceea ce s-a întâmplat aici este rezultatul a multor ani de activitate, nu vorbim despre ultimii ani, pentru că s-a încetăţenit o idee, "este bine şi aşa, putem face şi asta, putem face şi cealaltă", până când s-a întâmplat. Şi să nu-mi spuneţi că nu ştia nimeni ce se întâmplă în fişa postului, ce scrie acolo. Este datoria asistentului-şef să facă instruiri periodice cu privire la ceea ce este în fişa postului, la proceduri, la protocoale. Credeţi că s-a făcut ceva? Niciodată", a declarat Pintea la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, întrebată dacă în opinia sa sistemul medical se confruntă şi la acest moment cu o lipsă de personal.

Ministrul a adăugat că va fi accelerat procesul privind implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri de unităţi medicale.
"Vom grăbi puţin implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri şi vom schimba ceva din atribuţiile Consiliilor de Administraţie, pentru că în acest moment, din punctul meu de vedere, nu funcţionează", a mai spus Pintea.

Loading...

4 comentarii

Liviu 13:44:29 / 19 August 2019
Dna Sorina

In cei peste doi ani de cand este ministru continua situatia deplorabila in sistemul de sanatate din toate punctele de vedere. Dar la fel ca si in cazul unor persoane infailibile din guvern(vezi Daia,Arafat,Teodorovici etc) nici dna ministru nu se simte vinovata. Dna ministru ati fost promovata chiar dintr-o functie de director de spital cunoasteti situatia,asa ca nu mai faceti pe mirata cand in spitalele noastre este mai rau ca in urma cu 100-150 ani! Spitalele judetene vechi de zeci si zeci de ani arata ca un spital de campanie al unei armate invinsa si in retragere. Nu mai dati vina pe manageri,pe medici,asistente,infirmiere,brancardieri sau paznici necalificati medical ca in felul acesta fie nu sunteti capabila,fie sunteti complice la mii si mii de decese in spitale care puteau si trebuiau sa fie evitate. Personal am trait im mandatul dvs un eveniment trist si neasteptat in familie,motiv pentru care urasc spitalele statului si ministrii de sanatate care atunci cand si ei sunt bolnavi(sunt totusi oameni)se trateaza in strainatate. Personal,daca ma ajuta bugetul,cand va fi cazul am sa caut spitale,clinici si policlinici particulare. Cat despre ororile de la Sapoca nu stiati dna ministru ce este acolo si in celelalte spitale psihiatrice? Ati luat vreo masura pentru a intra cat de cat intr-o normalitate. Ne mor persoane dragi pe capete in spitale,mai mult au ajuns sa se omoare pacientii intre ei si bineinteles vina o poarta un paznic,ingrijitor sau bucatareasa. Rusine!

Lege 17:32:42 / 19 August 2019
Lege

Toti parlamentarii, senatorii si membri Guvernelor sa se trateze doar in Romania, indiferent de boala. Numai asa sa fie pusi pe listele de partid, numai daca sunt de acord cu aceasta LEGE. Si inca un lucru: inainte de a fi pusi pe lista de partid sa traiasca macar 2 luni cu salariul minim pe economie. Daca pot trai cu acest salariu sa fie trecuti pe listele de partid.

Ministrul-televiziune 08:14:03 / 20 August 2019
Guvernarea se face pe teren, nu la televiziuni

Daca 80% dintre manageri sunt incompetenti, ce anume te face sa nu-i schimbi? Ce te retine sa actionezi si sa faci lucrurile sa mearga bine? Hello, d-ta esti ministru, d-ta poti lua masuri, poti demite, poti da OUG, HG, de ce te vaiti in presa ??????

Nelu 14:48:44 / 20 August 2019
La subiect

Si nici TU nu ai ce cauta ca ninistru. !!! La jalea din sanatate !! Unde este spitalul regional din Constanta ???? De ce minti mincinoaso ???

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1676 secunde