Ministrul Sănătății, despre valul patru al pandemiei: Ne așteptăm la evoluții rapide

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătății, despre valul patru al pandemiei: Ne așteptăm la evoluții rapide

Sănătate 30 Iulie 2021 / 09:47 669 accesări
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă; foto: facebook

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă; foto: facebook

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății:

"INSP preconizează scenariul în care evoluția este cea mai rapidă și cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toate țările din Europa de Vest și probabil că și la noi începe să devină dominantă și este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare.

Ne așteptăm la evoluții rapide ale numărului de cazuri.
Partea bună este că, totuși, pentru persoanele vaccinate, această evoluție rapidă și această agravare a valului patru nu reprezintă un risc. Vaccinarea completă protejează cu peste 90 la sută în fața riscului de spitalizare. Niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate. Toate au apărut la persoane nevaccinate

Spitalele, dacă avem suficientă populație vaccinată, nu sunt depășite. Dacă nu mai sunt depășite înseamnă că cei care dezvoltă forme de boală care necesită spitalizare au acces mai ușor la servicii medicale. Ba mai mult, am putea să nu mai avem problemele pe care le-am avut în valul trei legate de accesul pacienților non covid în spitale".

Ministerul Sănătății caută soluții pentru încurajarea vaccinării, mai ales că există suficient ser și multe centre de vaccinare.
Ministrul a menționateventuale recompense pentru cei care aleg să se imunizeze, cum ar fi bonuri de masă sau loterii.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1872 secunde