Ministrul Sănătății: Nu excludem carantinarea Bucureștiului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătății: Nu excludem carantinarea Bucureștiului

Administrație 21 Martie 2021 / 21:24 961 accesări
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureștiului, pentru că numărul de infectări crește foarte repede. Vlad Voiculescu a precizat că dintre închiderea școlilor și închiderea mall-urilor, cel puțin în weekend, preferă închiderea centrelor comerciale.

Voiculescu a mai transmis că una dintre măsurile unei posibile carantinări va fi și declarația pe propria răspundere, pe care vor fi nevoiți să o completeze și cei care s-au vaccinat complet împotriva COVID-19, pentru că există o posibilitate, chiar dacă foarte redusă, ca aceștia să transmită în continuare virusul.

Ministrul Sănătății a justificat o eventuală carantinare a Capitalei spunând că atunci când pacienții infectați cu COVID-19 nu mai pot fi tratați în secțiile de Terapie Intensivă ”suntem cu toții în pericol”.

Prima discuție despre carantinarea Capitalei a fost deschisă duminică dimineață de prefectul Alin Stoica (susținut de USR PLUS) care a spus că este „foarte posibil” să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele de infectare cu noul coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori.

”Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti (…) Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi (…) Când nu mai putem îngriji pacienți la Terapie Intensivă suntem cu toții în pericol.

Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni. Testele se fac mai degrabă de nevoie decât de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă”, a declarat Vlad Voiculescu, duminică seară.12
Pagina a fost generata in 0.1783 secunde