Ministrul Sănătăţii se va deplasa, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii se va deplasa, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa

Eveniment 10 Ianuarie 2022 / 23:18 539 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se va deplasa, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, care a fost afectat de un incendiu anul trecut, şi va discuta cu autorităţile locale, dar şi cu echipa de conducere în vederea redeschiderii unităţii pentru a acorda asistenţă medicală în condiţii de siguranţă pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

"Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, se va deplasa mâine, 11 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unitate sanitară care a fost afectată de un incendiu în anul 2021. Ministrul va discuta cu autorităţile locale şi cu echipa de conducere a spitalului în vederea găsirii unei soluţii pentru redeschiderea unităţii pentru a acorda asistenţă medicală specializată în condiţii de siguranţă pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2", informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Vinerea trecută, aflat într-o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală, ministrul Rafila a anunţat că sunt făcute demersuri pentru redeschiderea unităţilor medicale care au fost afectate de incendii în ultima perioadă.

"Mi s-a părut foarte ciudat că, după un an de zile la Institutul "Matei Balş", după mai multe luni de zile de la Constanţa, lucrurile au rămas blocate şi a trebuit să facem acum, în ultimele săptămâni, eforturi ca activitatea acestor instituţii să se reia. Este important să dispunem de toate resursele necesare", afirma Rafila.

Pe 1 octombrie, şapte pacienţi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au murit în incendiul de la secţia Anestezie Terapie Intensivă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.22 secunde