Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, total NEMULȚUMITĂ de Spitalul Județean Constanța!!!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În sfârșit cineva spune lucrurilor pe lume... Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, total NEMULȚUMITĂ de Spitalul Județean Constanța!!!
Sănătate 20 Iulie 2018 / 14:01 12702 accesări 12 comentarii

În sfârșit, cineva spune lucrurilor pe nume, de altfel crunta realitate pe care pacienții o simt pe pielea lor. Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța nu corespunde normelor, nu poate face față regiunii Dobrogea, mai ales că vara devine de interes național, este de părere ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

"Această vizită nu este o simplă vizită, așa cum poate pare; vedem niște obiective și plecăm mai departe. Ne-am întâlnit înainte, ne vom întâlni și după, ne-am întâlnit cu șefii de secții cu care am discutat indicatorii SCJU, ce putem face pentru a duce îmbunătățiri, dar, din punctul meu de vedere, cred că ori nu s-a investit destul de mult în acest spital, ori s-a investit și nu se vede, dar spitalul din Constanța, din punctul nostru de vedere, nu corespunde nevoilor pe care regiunea Dobrogea le are în acest moment", a declarat ministrul. "Se impun foarte multe lucruri de făcut în acest spital și categoric e nevoie și de finanțări", a adăugat ea.

Ea nu doar că a spus tranșant ceea ce a văzut, dar a venit și cu soluții concrete, chiar imediate. A anunțat că alocă 12 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare pentru Secția de Obstetrică și Ginecologie I a SCJU, care este în șantier de luni bune, dar are în plan și modernizarea secției considerată Cenușereasa SCJU, respectiv neurologie. Si asta nu este tot. Ea a anunțat și o alocare de 8 milioane de lei pentru aparatură medicală, necesară SCJU.

Pe de altă parte, oficialii prezenți la Constanța au recunoscut că SCJU are nevoie de finanțare, are nevoie de centre de permanență. "În municipiul Constanța nu există niciun centru de permanență, în vreme ce Timișoara are 17!", a declarat demnitarul.

Totodată, ministrul Pintea a recunoscut și faptul că nevoile de servicii medicale în Constanța sunt foarte mari, în condițiile în care Constanța are și o bază NATO, migranți. A precizat că ia în calcul, până la înființarea unui spital regional (gata până la finele lui 2020, așa cum a promis ministrul economiei), proiect tot mai aproape de realitate, așa cum au confirmat și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, și ministrul economiei, Eugen Teodorovici, prezenți la SCJU, amenajarea unui spital municipial; Constanța este poate singurul județ din țară care nu are un spital municipal.

Cât privește lipsa unui spital materno-infantil sau a unui spital de pediatrie, ministrul Pintea a recunoscut, din nou, că și această lipsă constituie o problemă, dar că spitalul regional va include, fără doar și poate, și aceste structuri.

Aceste lucruri trebuie rezolvate urgent, mai ales că vorbim de mari riscuri pentru pacienți, în condițiile în care discutăm, așa cum a spus chiar ministrul Pintea, despre o super-super aglomerare în cel mai mare spital din regiune. Ce înseamnă acest lucru? Risc uriaș de infecții intraspitalicești care, așa cum am văzut, pot ucide, rezistența la antibiotice și în țarăa noastră fiind problemă îngrijorătoare.

De la început anului și până prezent, de exemplu, în Clinicile de OG ale SCJU au fost raportate 4 cazuri de Infecții intraspitalicești, potrivit Direcției de Sănătate Publică județeană Constanța. Grav este că din cauza supraaglomerării, la SCJU nu se pot închide clinici, așa cum se întâmplă în spitale din țară, pentru igienizare totală!

Pe de altă parte, ministrul a admis faptul că există personal medical care depune eforturi uriașe, care merită să fie numiți eroi.

Nu în ultimul rând, nu trebuie uitate nici investițiile și modernizările făcute până acum în cea mai mare unitate sanitară, SCJU având și secții și clinici cu care se poate lăuda, care arată la standarde europene. Din păcate, lucrările de modernizare au fost stopate.

De acum înainte, se speră ca forurile răspunzătoare să își îndrepte atenția și către SCJU Constanța, evident fiind ca unitatea are obligativitatea să ofere pacienților servicii de cazare optime, dar și servicii medicale de calitate superioară, finanțarea fiind pentru un Spital de Urgență.

Vara, în UPU ajung pacienți din întreaga țară, sunt zile când cer ajutor chiar și 500de pacienți zilnic, ceea ce este cu mult peste capacitatea unității!

Așa că, potrivit demnitarului, Ambulatoriul de Specialitate ar trebui să vină în ajutorul UPU, dar pentru asta trebuie aduse îmbunătățiri. "Am găsit la Constanța o echipă dornică să facă treabă...", a spus Pintea.

„TREBUIE SĂ FIM SIGURI CĂ BANII SE FOLOSESC UNDE ESTE NECESAR“ - SORINA PINTEA

"Vreau sa subliniez că toate investițiile vor fi verificate de Corpul de control pentru că vrem să fim siguri că banii nu se pierd și se folosesc acolo unde este necesar", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Ministrul a vizitat mai multe secții importante, precum UPU, neurologie, cardiologie, neonatologie și s-a intalnit cu șefii de secție din unitate cu care a discutat și verificat indicatorii unității medicale.

Tot astăzi, a fost inaugurată și Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud. Această secție a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei. Secția a fost reabilitată și modernizată clădirea și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie.

"Zona de recuperare este cea mai deficitară din Sănătate. "Avem oaze de recuperare, dar insuficiente pentru nevoile pacienților. Centrul de aici este un pas înainte. Oferă pacienților servicii la standarde, cu echipamente moderne. Aici se pot face și servicii medicale la cerere. Nevoia pentru aceste servicii este mare pe Litoral în special, în lunile de vara", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În Centrul de Recuperare pot fi internați 40 de pacienți și, anual, se estimează un total de 800 de persoane care pot beneficia de recuperare aici.

Oficialii au vizitat și viitorul Centrul de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari pentru care Primaria finanteaza lucrările de reabilitare și modernizare.

Centrul sanitar multifuncțional va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean, în regim de internare pe timp de zi si va avea o cameră de gardă care va funcționa permanent și va asigura asistența medicală pentru cazuri urgente minore. Autoritățile locale estimează că centrul va putea fi functional începând din primăvara anului viitor.

Președintele Consiliul Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a declarat, la rândul său:

"Județul Constanța va avea una dintre cele mai moderne unități ambulatorii de recuperare din țară! Munca în echipă, perseverența și eforturile susținute generează rezultate semnificative! În prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea și a ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici am inaugurat Secția de Recuperare, Medicină fizică și recuperare Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud. Indispensabil pentru Dobrogea, spitalul va oferi echipamente de ultimă generație și tratamente moderne pacienților cu afecțiuni ortopedice. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în implementarea acestui proiect, mai ales în contextul în care cred că modernizarea unităților sanitare în regiunea noastră este prioritară!"

Loading...

12 comentarii

bobita 16:55:03 / 20 Iulie 2018
@Telegraf..

Nimic despre bani sifonati de gasca penala impreuna cu menegerul Capatana??? Bani au fost dar au fost furati cu nesimtire de patroni vostri si de alte lipitori.. Acum când ar trebui sa plateasca pentru furturi sunt persecutati de statul paraleu... Imi este jena de aceste slugi care ar face orice pentru un salariu...

zizi 17:14:45 / 20 Iulie 2018
jena

da, ne este jena, toti promit cnd vin la putere spitale in cta, si de 20ani am ramas cu acelasi judetean supraaglomerat, sursa de mizerie, nervi, stres si ptr pacienti si ptr medici. E usor sa judeci din afara, sa compari cu alte orase, vezi celebra comparatie cu trenul spre bucuresti. Cine face comparatii, sa le faca obiectiv, sa ia in calcul si volumul de munca si dotarile, si valul de pacienti din sezon cre trebuie rezolvati in aceleasi conditii

Nelu 19:03:21 / 20 Iulie 2018
La subiect

Sa fim clari Capatana nu a furat pentru el ci pentru grupul infractional organizat aflat la conducerea Constantei . Daca scoate pe gura tot unii s ar asigura cu puscarie pe viata.

Robin Hood 19:28:16 / 20 Iulie 2018
112

Sunteti tari! Cat timp a fost Mazare si Constantinescu nu stiati cum sa omagiati si sa laudati...Acum orice va pute. Asa e...spitalul e praf. Dar unul din motive e si faptul ca au trebuit sa tina Telegraful atatea ani...fireste ca trebuiau si ai sa ia de undeva sa va dea voua...si nu doar voua! Sanatate multa va doresc!

DNA 19:32:34 / 20 Iulie 2018
DNA

La Timisoara nu merge sorinica ca o papa ,,bau-bau". Sorinico, de abia acum ați dat de dracu, că până acum nu l-ați găsit !

legionarul arhanghel 10:56:49 / 21 Iulie 2018
ce facem cu sanatatea/?

urgenta spitalului este varza mor oameni cu zile acolo,ii aduce salvarea pe targa si sunt lasa-ti acolo oamenii sa lincezeasca!!

constantean 11:37:57 / 21 Iulie 2018
fimiar scirba

TREI PSD-EI CU GRASA CATALIN 4 SPERA SA PROSTEASCA LUME. HAI SICTIR JAPITELOR

CLARA 11:41:10 / 21 Iulie 2018
Pentru legionarul arhanghel

PAI CE MAI CONTEAZA ASTA.MENEGERUL CATALIN GRASA II PUS CU MINA DE PSD. ARE SI CARNET DE PARTID.CREDE CINEVA CA II PASA. NU NU NU VA SPUN EU. AM STAT 5 ORE IN URGENTA CU MAMA SI TOOOT VENEAU CUNOSTINTE SI RUBEDENI DE NI SE BAGAU IN FATA.DIN PARTEA LUI SI DIN PARTEA LUI. PROSTIMEA TOOT TIMPU A FOST IGNORATA.

PAUL 11:47:20 / 21 Iulie 2018
PAI CUM NE MULTUMITA

CUM CUM NEMULTUMITA. PAI FLEGMA DE GRASA CATALIN II ACOLO LA BUTOANE. NU MA INDOIESC CA NU IL CUNOASTE DOAR SINT COLEGI DE PARTID. SA STIE CA MAI SINT SI OAMENI DE NIMIC CARE OCUPA FUNCTI FARA A AVEA HABAR FARA A FI IMPLICATI IN VRUN FEL.FRUMOS EA SA FIE INTREBAT ACEST NEMERNIC CUM LA TRIMIS LA PLIMBARE PE ACEL PACIENT CARE AVEA NEVOIE DE O INVESTIGATIE CARDIO. DA DA ALFEL CE SA MAI VB. SINTEM PE TOPOGAN DA DA CU TOTI CU TOOOT CU SISTEM DE SANATATE. LA CONSTANTA II CEEEEL MAI GRAV. TUTUIANU FACE MOACA AIA DE TIMP SARACU CHIAR IL COMPATIMESC. DACA NU ERA DOBRE AZI NU SE STIA NIMIC DE EL.II JALE MARE CU ACESTI ASA ZISI OAMENI. IN FAPT SINT DOAR SI DOAR NISTE FECALE.PRIMA BALEGA FIIND GRASA CATALIN.

DAn 11:49:14 / 21 Iulie 2018
Pentru Nelu

las ca ii urmeaza acus acus si grasa catalin. cind io da drumu din mina psd-i ii decalotata treaba pt el.din auzite capatina ia pregatit pat la el in celula si toooot il asteapta.

Maxim 12:37:43 / 26 Iulie 2018
Vai si vai cuuum

Cum cum TOTA NEMULTUMITA CUUM Dar menegerul care il aveti aici ii coleg de partid al dvs Nu vreau sa ma contraziceti am vazut carnetul de partid al acestuia Daca nu stiti la cine fac fererile vb de colegul dvs de partid CATALIN GRASA Om fiinta mai plina de repugna si de nemernicie nu am mai vazut Tre sa va trezeasca banuieli de la inceput. Cea mai mare nota de la titularizare in functie si singurul candidat A-ti primit ce a-ti cautat. O sluuuuga si atiit acu ii chiar culmea doriti si realizari Doar ii sluga politica nu medic nu bun meneger Va asteptati la altceva Tre sa merga dupa Capatina si lucrurile poate v-or intrq pe un fagas normal/firesc Pina atunci pacienti sint singuri care sufera.

dodo 11:44:48 / 08 August 2018
oaaaau

dna Sorina ii nemultumita.Sa ii amintesc eu atunci.La butoanele sptalului ii un anume GRASA CATALIN. Da da coleg de al dinsei de partid.Pus cu mina de filiala constanta a PSD. Ce nemultumire sa mai fie atunci. Inteleg reactia dvs valabila pt inocenti dar nu ii cazul.Sluga mai supusa decit GRASA CATALIN greu sa mai gasiti printre medici adevarati din Constanta.Asa ca mai lasati vaaaicareala si mucles.Puneti oameni ok la conducere si abia apori rigiiti.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1731 secunde