Ministrul Tineretului şi Sportului consideră că este obligatoriu să avem un Complex Sportiv Național la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Tineretului şi Sportului consideră că este obligatoriu să avem un Complex Sportiv Național la Constanța

Sport 19 August 2020 / 18:46 709 accesări
Mariana Solomon, director DJST Constanța, şi Ionuț Stroe, la Complexul Sportiv „Triunghi” (sursa foto: Facebook Ministerul Tineretului şi Sportului)

Mariana Solomon, director DJST Constanța, şi Ionuț Stroe, la Complexul Sportiv „Triunghi” (sursa foto: Facebook Ministerul Tineretului şi Sportului)

Site-ul oficial al Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat că Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a efectuat miercuri, 19 august, o vizită în județul Constanța, unde s-a întâlnit cu reprezentanții Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanța, unitate aflate în subordinea MTS.

S-a discutat despre probleme existente la nivelul unităților, rezultatele obținute despre de sportivii legitimați aici, de proiectele și programele care se fac la nivelul DJTS, dar și obiectivele stabilite pentru acest an și planurile de investiții.

Ionuț Stroe a vizitat câteva dintre bazele sportive ce țin de MTS, Complexul Sportiv „Tomis” și două baze nefuncționale de câțiva zeci de ani, Complexul Sportiv „Badea Cârțan” și Complexul Sportiv „Triunghi”.

„Aceste vizite se încadrează în calendarul de evaluare a infrastructurii sportive pentru că ne așteaptă un ciclu de evaluare bugetară europeană și națională 2021-2027 și trebuie să știm exact ce avem de făcut. Realitatea tristă este că vin să văd și să constat că sunt mai multe probleme decât lucruri rezolvate. În ce privește Constanța, știam că lucurile se mișcă bine aici, doamna director Solomon și echipa ei administrează bine lucrurile de aici, raportat la resursele care din păcate i-au lipsit în ultimii ani. Sălile de sport care arată foarte bine, făcute în regie proprie, igienizate de cei de aici, adică pe partea de infrastuctură sportivă funcțională, ei se descurcă cât pot de bine. Din păcate, pentru cele două baze pe care le-au preluat nefuncționale, Badea Cârțan și Triunghi, și sunt în acest stadiu de ani buni, nu au fost niciodată resurse. Trebuie să găsim soluții pentru acestea, ori le transmitem aministrației locale, dar trebuie să avem un răspuns ferm din partea lor, fie le păstrăm și încercăm să le refacem prin Programul Național de Investiții propus de Guvern, ca apoi să le introducem în circuitul CSN-urilor, care ar trebui să adune ce e mai bun și oportun din țară ca baze. Consider că este obligatoriu să avem un Complex Sportiv Național la Constanța, toate echipele își fac minim un stagiu anual la mare și aici, la ceea ce avem acum, chiar dacă am tripla capacitatea de cazare, tot ar fi insuficiente locuri. Este nevoi de un CSN pentru că Constanța este un centru sportiv puternic, în toate sporturile”, a declarat Ionuț Stroe.

„În primul rând, prioritățile noastre sunt să găsim o soluție pentru cele două baze sportive nefuncționale, Complexul Sportiv Triunghi și Terenul de rugby de la Badea Cârțan, având în vedere că necesită investiții foarte mari. Am vorbit cu domnul ministru despre trecerea lor către comunitate ori existența unei alte posibilități de a se investi acolo. În celelalte baze sportive pe care le avem sunt necesare pe fiecare în parte anumite investiții și reparații. Prioritare ar fi sala de jocuri de la Complexul Sportiv Tomis la care trebuie refăcut acoperișul și o anvelopare, reamenajarea terenului exterior pentru anumite sporturi mai ales în acest context când este nevoie de mai mult spațiu pentru fiecare sportiv, ventilația, atât la sala de sporturi, cât și la sala de gimnastică, apoi la Sala Sporturilor ar trebui investiții, acoperișul trebuie îmbunătățit, noi am reușit să facem niște reparații în acest an, dar este nevoie de mai mult, pentru o izolare mai bună, în plus ar mai fi nevoie și de un sistem de ventilație care să fie și mai eficient și mai bun pentru sportivi”, a declarat Mariana Solomon, director DJST Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.2265 secunde