Ministrul Transporturilor a convocat Comandamentul de iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Transporturilor a convocat Comandamentul de iarnă
04 Ianuarie 2016 / 17:22 407 accesări 0 comentarii

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a cerut reprezentanților CNADNR să se asigure că utilajele sunt pregătite de deszăpezire, la nivel naţional, iar şefilor CFR Călători le-a solicitat să facă verificări suplimentare înainte ca trenurile să plece în cursă.

Costescu a convocat luni Comandamentul de iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor, iar după prezentarea situațiilor la zi de către directorii companiilor implicate în această acțiune, ministrul a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată.

De asemenea, a atenționat aeroporturile să asigure degivrarea astfel încât programul de zbor al aeronavelor să fie cât mai puțin perturbat, se arată într-un comunicat al ministerului. Căpităniilor portuare le-a cerut să se mobilizeze pe toată perioada de vreme rea și să actualizeze lista cu navele de intervenție astfel încât circulația să se desfășoare în siguranță și să fie afectată cât mai puțin.

"Ieri seară (duminică, 3 ianuarie, n.r.), am fost în trei baze de deszăpezire de lângă București. Am vrut să văd cum se mobilizează angajații CNADNR la prima ninsoare. De asemenea, am vrut să mă asigur că situația utilajelor de deszăpezire prezentată este una și aceeași cu cea din teren. La fel și stocurile de material antiderapant", a declarat Costescu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că ninsorile se vor extinde şi vor cuprinde, luni şi marţi, aproape toată ţara, stratul de zăpadă poate ajunge până la 10 centimetri în Oltenia şi Muntenia, iar în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și jumătatea sudică a județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița au fost, de duminică după-amiază până luni dimineaţă, sub avertizare cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute.Pagina a fost generata in 0.2861 secunde