Ministrul Transporturilor: Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Transporturilor: Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată

Administrație 13 Mai 2022 / 19:40 553 accesări
Foto: facekook, Sorin Grindeanu

Foto: facekook, Sorin Grindeanu

Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată, anunţul de participare aşteptat de ani de zile fiind trimis spre publicare în SICAP, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"Astăzi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunţul de participare aşteptat de ani de zile.
Este încă un pas spre modernizarea condiţiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor oraşe. Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite şi automotoarele diesel care sunt folosite în prezent",a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, achiziţia, finanţată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) şi din bugetul de stat al României, este împărţită în 3 loturi şi acoperă câte o regiune a ţării.

Astfel, Lotul 1 (Est) - include 20 de trenuri care vor deservi municipiile Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Iaşi şi Suceava, Lotul 2 (Centru - Vest) - include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Braşov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Cluj Napoca, Arad, Timişoara şi Reşiţa, iar Lotul 3 (Sud) - include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Constanţa şi Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat. Trenurile din lotul 3 vor asigura inclusiv legătura cu staţiunile de pe Valea Prahovei. În contractul cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei şi 4 miliarde de lei (fără TVA) este prevăzută inclusiv asigurarea reparaţiei şi întreţinerii celor 62 de trenuri.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1547 secunde