Ministrul Transporturilor: Uber nu e interzis! Uber nu e piraterie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Undă verde pentru UBER, Taxify şi Clever Ministrul Transporturilor: Uber nu e interzis! Uber nu e piraterie
Social 16 Mai 2019 / 13:50 1564 accesări 0 comentarii

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a caracterizat, joi, drept „fake news” informaţiile legate de interzicerea companiilor de ride sharing, precizând că domeniul va fi reglementat în curând, proiectul de act normativ urmând a fi pus în dezbatere publică în cel mai scurt timp.

„Am avut o întâlnire la minister cu cei de pe platformele electronice Uber, Clever etc. tocmai pentru a le explica faptul că nu vor fi interzişi. Văd că este un fake news care circulă peste tot că Uber este interzis. Am văzut că inclusiv cei de la platformele electronice au declarat că nu vor fi interzişi, dar văd că se tot propagă ştirea asta.

Nu îi interzice nimeni, nu vor fi probleme, din contră, de 5 ani de zile nu s-a implementat acest domeniu, iar guvernarea PSD este guvernarea care îl va reglementa. Ei au fost foarte mulţumiţi pentru că au avut un partener de dialog în ultima lun și au venit cu câteva observaţii de care trebuie să ţinem cont. După asta, vom urca acest proiect pe procedura de transparenţă.

Trebuie să reglementăm noi din punct de vedere tehnic şi legal, dar nu se pune problema de interzicere. Noi, prin ordonanţa care s-a dat în luna aprilie, am combătut pirateria. Uber nu este piraterie, se face o confuzie foarte gravă”,a declarat, la Ploieşti, ministrul Transporturilor.

Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetriştilor, au intrat în vigoare joi. Reprezentanţii Uber şi Taxify au anunţat că aplicaţiile nu pot fi închise, dar că va rămâne la latitudinea şoferilor dacă mai onorează sau nu comenzi.

Totodată, oficiali ai Uber şi Bolt au anunțat că şoferii parteneri au primit mesaje, prin intermediul aplicaţiilor, în care sunt asiguraţi că vor fi susţinuţi financiar şi juridic, în cazul în care vor întâmpina dificultăţi, și sunt rugaţi să semnaleze eventualele abuzuri.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1897 secunde