Ministrul turc de Externe: Turcia are "limite ale răbdării" în relaţia cu Rusia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul turc de Externe: Turcia are "limite ale răbdării" în relaţia cu Rusia

14 Decembrie 2015 / 16:16 407 accesări

Turcia are "limite ale răbdării" în relaţia cu Rusia, avertizează ministrul tuc de Externe, Mevlut Cavusoglu, după incidentul din Marea Egee, în care o navă militară rusă a tras focuri pentru a avertiza un pescador turc care se apropia periculos.

"Este clar că Rusia şi Turcia trebuie să relanseze relaţia de încredere pe care au avut-o întotdeauna. Cu toate acestea, răbdarea noastră are limite", a declarat Mevlut Cavusoglu într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera.

"Noi am continuat calea dialogului chiar dacă Moscova a lansat acuzaţii grave la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi a familiei sale. În plus, Turcia este singurul stat membru NATO care nu a susţinut până acum sancţiunile impuse de Occident Turciei. Şi nu o facem de teamă, ci pentru importanţa prieteniei între ţările noastre", a subliniat şeful diplomaţiei turce.

Cavusoglu a făcut aceste declaraţii după ce un distrugător rus a tras focuri de avertisment spre un pescador turc, în Marea Egee. Ataşatul militar turc din Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a explica de ce nava turcă s-a apropiat de cea rusă.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-a deteriorat după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1312 secunde