Ministrul turismului: vreme de 30 de ani, ținta principală a Ministerului Turismului nu a fost atinsă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul turismului: vreme de 30 de ani, ținta principală a Ministerului Turismului nu a fost atinsă

Economie 09 Ianuarie 2022 / 13:19 1024 accesări
Foto: facebook, Ministerul antreprenoriatului și turismului

Foto: facebook, Ministerul antreprenoriatului și turismului

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat în cadrul întâlnirii de lucru desfășurate astăzi, la Constanța, faptul că în cursul săptămânii viitoare vor fi puse în consultare publică Programul pentru promovarea exportului și Programul de Internaționalizare, programe care au fost puse pe pauză în 2021.

Ministrul a fost prezent la o întâlnire cu antreprenorii şi investitorii din turismul de pe litoral.

„Participarea la târgurile internaționale nu trebuie să devină un fenomen de castă, dar trebuie să avem instrumente eficiente ca antreprenorul român să identifice piețe noi de desfacere și să atragă clienți real interesați de bunurile și serviciile disponibile la noi în țară. Noile acte normative vizează reoperaționalizarea unor programe, dar și eliminarea intermediarilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Cadariu a arătat că principala cale de promovare a României ca destinaţie turistică este constituirea OMD-urilor (Organizaţii de Management a Destinaţiilor).

„Ca ţară, avem o restanţă, deoarece avem o prevedere în legea care reglementează activitatea din turism ce nu a fost dusă la bun sfârşit deoarece nu au apărut normele de aplicare şi atunci aceste OMD-uri nu s-au putut constitui

Trebuie să recunoaştem, ne place sau nu ne place, vreme de 30 de ani una din ţintele principale ale Ministerului Turismului (că a fost minister independent, că a fost agenţie) nu a fost atinsă. Trebuie să lucrăm intens, într-un termen foarte scurt să propunem forma finală a legii şi a normelor şi să fie adoptată”, a adăugat ministrul Turismului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1723 secunde