Ministrului Sănătăţii i se cere verificarea legalității documentelor tuturor medicilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrului Sănătăţii i se cere verificarea legalității documentelor tuturor medicilor
Sănătate 12 Februarie 2019 / 14:13 290 accesări 0 comentarii
“Acest control trebuie să vizeze toţi furnizorii de servicii medicale, atât de stat cât şi private, precum şi toţi medicii din sistemul medical, fie că sunt cetăţeni români sau străini

“Acest control trebuie să vizeze toţi furnizorii de servicii medicale, atât de stat cât şi private, precum şi toţi medicii din sistemul medical, fie că sunt cetăţeni români sau străini", îi spune deputatul Petru Movilă, ministrului Pintea

Vicepreşedintele PMP Petru Movilă i-a cerut marţi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să verifice urgent, alături de reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi ai CAS, legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toţi medicii.

Deputatul Petru Movilă, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară, i-a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să acţioneze de urgenţă prin constituirea unei echipe de control la nivel național, formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Colegiului Medicilor din România, ai Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Ministerului Educaţiei, care să verifice în cel mai scurt timp posibil legalitatea documentelor în baza cărora profesează în România toţi medicii.

“Acest control trebuie să vizeze toţi furnizorii de servicii medicale, atât de stat cât şi private, precum şi toţi medicii din sistemul medical, fie că sunt cetăţeni români sau străini. Este foarte grav ce se întâmplă în sistemul de sănătate din România. Sănătatea oamenilor e mai importantă decât orice, iar cei care au încălcat legea în astfel de situaţii trebuie să plătească foarte scump”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

El susţine că încă de săptămâna trecută, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, a făcut demersuri la acest for pentru a acţiona, împreună cu instituţiile guvernamentale abilitate, pentru eliminarea acestor situaţii.

“Impostorii care prestează acte medicale trebui sancţionaţi foarte dur pentru că decredibilizează clasa medical din România performantă şi serioasă şi reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor şi siguranţa naţională a României”, a conchis vicepreşedintele PMP.

Un nou caz de medic fals a fost dezvăluit, de data aceasta fiind vorba o persoană de la o instituţie spitalicească din cadrul sistemului public, Spitalul Clinic de Urgenţă Ilfov. Aici a lucrat vreme de 10 ani o femeie în vârstă de 30 de ani, care şi-a fi falsificat diploma de studii.

Jurnaliştii de la Libertatea au scris despre încă un caz de fals medic care activa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Este vorba despre Raluca Daniela Birsan, în vârstă de 30 de ani, care şi-ar fi falsificat diploma de studii şi, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienţii la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov.

Chestionată de către jurnalişti, femeia a precizat că ea nu a efectuat operaţii sau alte procedee medicale, ci doar servea instrumentarul şi scria după dictare. Însă pacienţii au mărturisit că ea le-a închis operaţiile, se mai arată în sursa citată.

Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor, a confirmat că femeia nu figurează în baza de date şi că, cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică va demara o anchetă şi în acest caz.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2109 secunde