Minivacanță, în siguranță! Misiuni de ordine publică ale jandarmilor și polițiștilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Minivacanță, în siguranță! Misiuni de ordine publică ale jandarmilor și polițiștilor

Social 13 August 2018 / 10:35 483 accesări

În minivacanţa ocazionată de sărbătorirea „Zilei Marinei Române”, peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine şi pentru protecţia participanţilor la o serie de evenimente publice organizate în zona de responsabilitate.

Mâine, 14 august, începând cu ora 08.00, jandarmii constănţeni se vor afla în zona monumentului Crucea Marinarilor” situat pe faleza Cazinoului din Constanţa, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a ceremonialului militar şi religios organizat cu ocazia ,,Zilei Marinei Române”.

În perioada 14-15 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia persoanelor care vor participa la activităţile organizate cu ocazia ,,Zilei Marinei Române” în municipiul Mangalia (ceremonial militar şi religios la Monumentul Marinarului Erou, exerciţii demonstrative, concursuri marinăreşti, expoziţie de tehnică militară, spectacole de muzică uşoară şi populară, precum şi retragerea cu torţe).

Miercuri, 15 august, se va acţiona pentru asigurarea ordinii publice la competiţia de jocuri marinăreşti în portul turistic Tomis(14.00-15.00), concertul fanfarei militare pe faleza Cazinoului din Constanţa(20.45-21.25) şi retragerea cu torţe a militarilor marinari(21.30-23.00)

În perioada 15-19 august, oamenii legii vor fi prezenţi pe faleza Cazinoului din Constanţa, pentru asigurarea climatului de normalitate civică, la evenimentul cultural-artistic Filme în aer liber”, totdată având în vedere şi siguranţa participanţilor la concertele simfonice organizate în cadrul proiectului cultural Sunset Sea-mphony 2018”.

În perioada 13-15 august, se va avea în vedere desfăşurarea în condiţii de siguranţă a întrecerilor sportive ,,Teen Games” şi a miniconcertelor de muzică live ce vor avea loc pe plaja Modern”.

În perioada 14-19 august, jandarmii constănţeni vor asigura ordinea publică la Zilele Oraşului Cernavodă”, iar în perioada 17-18 august vor fi prezenţi la Zilele oraşului Techirghiol”, evenimente ce vor cuprinde mai multe activităţi cultural-artistice.

Totodată, în perioada minivacanţei ocazionată de sărbătorirea Zilei Marinei Române, peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 32 de obiective din competenţă.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Recomandăm celor care vor participa la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de convieţuire socială şi prevederile legale în vigoare, reamintind că nu vor fi tolerate fapte ce aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului.12
Pagina a fost generata in 0.1848 secunde