Minut de reculegere înaintea tuturor meciurilor din weekend

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Minut de reculegere înaintea tuturor meciurilor din weekend
Sport 02 Decembrie 2016 / 11:42 200 accesări 0 comentarii
Celebrul Pele este profund afectat de tragedia echipei Chapecoense

Celebrul Pele este profund afectat de tragedia echipei Chapecoense

Un minut de reculegere va fi păstrat înaintea tuturor meciurilor de fotbal programate în acest sfârşit de săptămână, în memoria jucătorilor şi oamenilor din staff-ul echipei Chapecoense care au murit în urma accidentului aviatic din Columbia, informează „BBC”. Ideea aparţine Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), care mai solicită ca toţi jucătorii să poarte banderole negre, în memoria victimelor. De asemenea, momente de reculegere vor fi păstrate şi înaintea partidelor din Liga Campionilor şi UEFA Europa League, programate săptămâna viitoare.

Avionul în care se afla şi echipa braziliană de primă ligă Chapecoense s-a prăbuşit în cursul nopţii de luni spre marţi, la 30 de kilometri de oraşul columbian Medellin. Bilanţul a fost de 71 de morţi şi şase supravieţuitori, dintre care trei fotbalişti: Alan Ruschel, Neto şi Follmann. Alţi 19 jucători şi oameni din staff-ul echipei şi-au pierdut viaţa.

Prima manşă a finalei turneului Copa Sudamericana, a doua competiţie intercluburi din America de Sud după Copa Libertadores, era programată miercuri, 30 noiembrie. În seara respectivă, aproximativ 45.000 de fani au umplut stadionul pe care ar fi trebuit să se dispute meciul dintre Atletico Nacional şi Chapecoense.

Fostul mare fotbalist brazilian Pele, ajuns la vârsta de 76 de ani, este profund afectat de tragedia echipei Chapecoense, al cărei avion s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în Columbia.

„Este un moment dureros. Şi pentru noi, şi pentru Brazilia. Îl rog pe Dumnezeu să le dea putere familiilor pentru a trece cât mai repede peste acest moment. Aici, pe Pământ, se întâmplă multe nenorociri. Este trist pentru că li se întâmplă unor fraţi de-ai noştri. Trebuie să ne rugăm şi să le oferim energie pozitivă familiilor aflate în suferinţă. Pentru noi, brazilienii, este foarte greu”, a afirmat Pele pentru „ESPN Brasil”, citat de „Goal”.

ATLETICO MINEIRO NU SE VA PREZENTA LA MECIUL CU CHAPECOENSE

Daniel Nepomuceno, preşedintele clubului brazilian Atletico Mineiro, a anunţat, joi, că echipa nu se va prezenta la meciul cu Chapecoense, din ultima etapă a campionatului Braziliei, informează „Mais Futebol”. „Credem în sport. Nu este momentul să cerem fotbaliştilor să joace meciul. Măcar atât putem face pentru familiile celor îndureraţi, pentru oraş şi pentru ţară”, a spus Nepomuceno. Chiar dacă cei de la Atletico Mineiro nu se vor prezenta, rezultatul nu va influenţa clasamentul final al sezonului din Brazilia, conform relatărilor oferite de jurnaliştii brazilieni. În Brazilia au fost declarate şapte zile de doliu naţional, iar oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal din Brazilia au reprogramat meciurile din ultima etapă a campionatului pentru data de 11 decembrie.

Citește și:

Fanii echipei Atletico Nacional au umplut stadionul la ora meciului cu ChapecoenseŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1793 secunde