Mircea Băsescu află pe 1 noiembrie dacă iese din închisoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mircea Băsescu află pe 1 noiembrie dacă iese din închisoare!

Justiție 23 Octombrie 2016 / 16:08 502 accesări

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scoate pe acesta din închisoare, află pe data de 1 noiembrie dacă iese sau nu din închisoare. Peste o săptămână, magistrații Tribunalului Constanța vor analiza contestația formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanța la decizia Judecătoriei Medgidia care a dispus eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu. Hotărârea pe care Tribunalul o va lua va fi definitivă. Mircea Băsescu se află de patru luni și o săptămână în Penitenciarul Poarta Albă. Cum ar fi posibil ca el să redevină atât de rapid un om liber, cu toate că a primit patru ani de detenție? În vârstă de 63 de ani, acesta execută doar o treime (adică 16 luni) din pedeapsa primită în luna iunie, din care se scad cele 12 luni în care s-a aflat în arest preventiv sau în arest la domiciliu (intervalul 19 iunie 2014 - 24 iunie 2015).

Pe 16 iunie, magistrații Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare. În aceeași speță, Marian Căpățână, fost șef al organizației PDL Drăgănești-Olt, cel considerat intermediarul mitei plătite de clanul Anghel, a primit o pedeapsă de trei ani de detenție. În plus, instanța a hotărât confiscarea specială a sumei de 265.000 de euro (echivalentul în lei la cursul Băncii Naționale a României) de la Marian Căpățână, și nu în solidar, de la cei doi inculpați, așa cum decisese Tribunalul Constanța în luna ianuarie. Ca urmare, sechestrul instituit de Direcția Națională Anticorupție (DNA) asupra bunurilor lui Mircea Băsescu a fost ridicat.

Conform anchetatorilor, Mircea Băsescu a fost acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, a cerut și a primit de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe interlopul oltean să iasă din închisoare. Mircea Băsescu ar fi primit mita prin intermediul lui Căpățână, care era, la acea dată, președintele PDL Drăgănești-Olt. Anchetatorii spun că Mircea Băsescu le-a lăsat pe rudele lui Bercea să creadă că are influență asupra magistraților și că poate obține pentru acesta fie o pedeapsă egală cu perioada de detenție deja executată, fie punerea lui în libertate.12
Pagina a fost generata in 1.2295 secunde