Mircea Băsescu, audiat la DNA București!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mircea Băsescu, audiat la DNA București!
Justiție 03 Iunie 2016 / 18:51 290 accesări 0 comentarii

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, a mers vineri dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), din Capitală, unde, potrivit unor surse, a fost audiat ca martor într-un dosar penal ce a pornit de la o plângere formulată chiar de el. Conform postului Antena 3, după aproximativ o oră și jumătate, la ieșirea din clădire, acesta a spus: ”Am dat declarații în dosarul în care familia Anghel este anchetată pentru cumpărare de influență”. Mircea Băsescu a mai precizat că ar fi apărut probe noi în speța în care rudele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt cercetate, dar nu a specificat despre ce dovezi este vorba.

Mircea Băsescu a fost condamnat, la începutul lunii ianuarie, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influență. Instanța a decis ca Marian Căpățână, intermediarul mitei plătite de clanul interlop pentru eliberarea lui Bercea Mondial din pușcărie, să stea trei ani după gratii. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanța. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni și a obține o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor. Tribunalul Constanța a dispus și confiscarea sumei de 265.000 de euro de la cei doi inculpați. În plus, instanța a menținut măsura sechestrului instituit pe bunurile lor.

Pe de altă parte, rudele lui Bercea Mondial sunt acuzate că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, pe care l-ar fi ameninţat că vor face publică o înregistrare compromiţătoare dacă nu înapoiază familiei Anghel suma de 280.000 de euro. Mircea Băsescu i-a denunţat şi i-a ajutat pe anchetatori să organizeze un flagrant, pe 29 mai 2014, în biroul său din Portul Constanţa. În luna octombrie a anului trecut, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la şapte ani şi opt luni de închisoare pentru şantaj, la care se adaugă o pedeapsă mai veche, de cinci ani şi trei luni de închisoare, primită de acesta în dosarul în care a fost condamnat şi Sandu Anghel, după ce şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din localitatea Drăgăneşti Olt, pedeapsa finală fiind de 12 ani şi 11 luni de închisoare. Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel, soţia lui Bercea, la trei ani şi nouă luni de închisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani şi cinci luni de închisoare.

Citește și:

Dosarul șantajării lui Mircea Băsescu, strămutat la Curtea de Apel BucureștiPagina a fost generata in 0.2036 secunde