Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare!
Eveniment 16 Iunie 2016 / 11:49 1172 accesări 2 comentarii

Reședința lui Mircea Băsescu

Reședința lui Mircea Băsescu

Judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat joi pe Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Decizia magistraților este definitivă! Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut, la ultimul termen, pedeapsa maximă de șapte ani de detenție. De asemenea, instanța a decis ca Marian Căpățână, intermediarul mitei plătite de clanul Bercea pentru eliberarea acestuia din pușcărie, să stea trei ani după gratii.

Curtea de Apel a menținut practic hotărârea Tribunalului Constanța care în luna ianuarie l-a condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care acesta a fost judecat pentru trafic de influență. Magistrații au dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la cei doi inculpați.

Conform anchetatorilor, Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, a cerut și a primit de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe interlopul oltean să iasă din închisoare. Mircea Băsescu ar fi primit mita prin intermediul lui Căpățână, care era, la acea dată, președintele PDL Drăgănești-Olt. Anchetatorii spun că Mircea Băsescu le-a lăsat pe rudele lui Bercea să creadă că are influență asupra magistraților și că poate obține pentru acesta fie o pedeapsă egală cu perioada de detenție deja executată, fie punerea lui în libertate.

UPDATE:

Mircea Băsescu a plecat alături de avocatul său la sediul IPJ pentru a se preda. De acolo va fi dus sub escortă la Penitenciarul Poarta Albă. Mircea Băsescu a declarat că a vorbit și cu fratele lui, fostul președinte Traian Băsescu, imediat cum a primit sentința definitivă.

Avocatul lui Mircea Basescu spune că decizia este una nedreaptă și că a invocat o excepție de neconstituționalitate. La fel și fratele fostului președinte spune că decizia este injustă.

UPDATE:

Avocatul lui Mircea Basescu spune că fratele fostului președinte nu trebuie să plătească niciun ban din suma cerută de procurori. Vorbim despre banii pe care i-ar fi primit drept mită de la familia Bercea.Pagina a fost generata in 0.1402 secunde