Mircea Diaconu şi-a depus candidatura. Discurs despre statul paralel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mircea Diaconu şi-a depus candidatura. Discurs despre statul paralel
Politică 21 Septembrie 2019 / 16:06 417 accesări 1 comentariu

Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru Cotroceni. Prezidenţiabilul ALDE-Pro România a strâns peste 400 de mii de semnături. El a afirmat că i se pare ridicol să depui două milioane de semnături, fără să te gândeşti la oamenii care muncesc să le verifice.

„Cred că sunt 600 şi ceva de mii, însă vin în continuare. Plicurile vin, multe dintre ele au fost trimise acasă, de undeva din ţară. Am depus însă 400 şi ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câţiva oameni care muncesc să le verifice, este uşor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăştia să răsfoiască două milioane. Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? Nu, e nevoie de 200.000 şi probabil câteva în plus în caz că sunt greşeli”, a spus Mircea Diaconu, în faţa sediului BEC.

Diaconu: Cine să se opună acestui stat paralel? Iohannis este a treia replică de Băsescu

Mircea Diaconu, prezidenţiabilul ALDE-Pro România, şi-a explicat intenţia de a candida întrebând retoric, despre cine se opune "acestui stat paralel ocult". "Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu", a declarat acesta în faţa sediului BEC.

"Am asistat la multiple modificări de alegeri. Aproape că e inutil să mai votăm, câtă vreme au învăţat perfect să modifice rezultatul alegerilor, ori direct, ori prin penibilele trasesime la care asistăm şi astăzi. Fac alte majorităţi. Am tot vorbit despre acest stat subteran, ocult, acest stat există şi în ziua de azi şi funcţionează perfect cu protocoalele, cu abuzurille incredibile funcţionează. Cine să se opună acestui stat paralel ocult? Doamna Dăncilă, care a fost plecată nouă ani de zile şi nu ştie, nu l-a văzut? Nu ştie că există. Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu, adică două mandate Băsescu şi încă una ca înlocuitor, ca să nu zic nechezol",a declarat, sâmbătă, Mircea Diaconu, după ce şi-a depus candidatura pentru prezidenţiale la Biroul Electoral Central.

"Cine a citit sau a văzut «Poveste fără sfârşit», acolo era o problemă fundamentală, care s-a petrecut şi la noi în aceşti 15 ani cu doi preşedinţi. Am fost cuceriţi de nimic, nimicul ca forţă. În ţara noastră se fură tot, capace de canal, ouă, flotă, păduri ba chiar unul a pus mâna pe un hectar din Marea Neagră şi l-a vândut cuiva. N-aş fi crezut niciodată că apare campionul, adică domnul Băsescu, care nu a furta un mandat de preşedintem, a furat două. Dorinţa mea, apelul meu este să încercăm pe cât posibil să terminăm cu acest nimic, să refacem speranţa, să refacem încrederea în noi şi în viitorul nostru. Cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla ei pe lume, din fericire avem o şansă, cred că e o şansă, ultima. Depinde de câţi vom fi. Dacă vom fi destui, jur că vom reuşi", a mai declarat Diaconu.

Întrebat de ce nu se aflau alături de el preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi liderul Pro România, Victor Ponta, Diaconu a răspuns: "V-aţi răspuns singură. Îi vedeţi lângă mine? E vorba de susţinere logistică, iar această alianţă electorală care se numeşte «Un Om», nu vedeţi nicio siglă pe ea, este vorba despre susţinerea mea în acest demers iar copreşedinţii acestei Alianţe sunt Norica Nicolai şi Sorin Cîmpean".

Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru Cotroceni. Prezidenţiabilul ALDE-Pro România a strâns peste 400 de mii de semnături. El a afirmat că i se pare ridicol să depui două milioane de semnături, fără să te gândeşti la oamenii care muncesc să le verifice.

Mircea Diaconu este candidat independent pentru prezidenţiale, susţinut ALDE şi Pro România, care au format o alianţă electorală denumită "Un Om".

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1491 secunde