„Mircea“ împlinește 79 de ani! Cine va fi noul comandant?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Mircea“ împlinește 79 de ani! Cine va fi noul comandant?

Eveniment 15 Mai 2018 / 14:56 654 accesări

Nava-Școală „Mircea”, simbol al Forțelor Navale Române, sărbătorește joi, 17 mai, 79 de ani de la intrarea în serviciu. Din anul 1939, Nava-Școală „Mircea“ produce o rezonanță unică în sufletele tuturor celor care și-au format deprinderile de marinar și tăria de caracter pe timpul voiajelor de practică.

Cu acest prilej, va fi organizată joi, 17 mai, o ceremonie în cadrul căreia comandorul Ioan-Gabriel Moise va preda pavilionul navei noului comandant al Navei-Școală „Mircea“, comandorul Mircea Târhoacă.

Potrivit Biroului de informaree și relații publice al Forțelor Navale, „Mircea“ este un velier clasa A tip Bark, cu trei catarge (cel mai mare având înălțimea de 44 de metri deasupra apei) și cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Nava a fost construită, în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm & Voss“ din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” - SUA, „Gorch Fock I“ - Germania, „Gorch Fock II“ - Germania şi „Sagres“ - Portugalia.12
Pagina a fost generata in 0.1676 secunde