Mircist eliminat din sala de examen! Ce s-a întâmplat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mircist eliminat din sala de examen! Ce s-a întâmplat?
Educație 16 Martie 2017 / 14:41 2053 accesări 0 comentarii

Continuă simulările naționale! Joi, 16 martie, elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a au susținut proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a), matematică/istorie (clasele a XI-a și a XII-a). Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța a anunțat că 13.594 de elevi au susținut examenul, astfel: 5.578 - clasa a VIII-a, 4.047 - clasa a XI-a și 3.969 - clasa a XII-a. La această probă a fost eliminat un elev de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, el intrând în sala de examen cu telefonul mobil, potrivit ISJ. Reamintim că Inspectoratul a anunțat că și la prima probă au fost eliminați elevi, de asemenea ei intrând în sălile de examen cu telefoanele mobile, contrar regulamentului. A fost vorba despre doi elevi de la Colegiul Național Pedagogic „C. Brătescu” și Liceul Teoretic „G. Călinescu”. Tot ISJ a anunțat că 88 de elevi de la Liceul Teoretic „N. Bălcescu” din Medgidia, filiera teoretică - profilul umanist, clasa a XII-a, au primit două subiecte de la filiera teoretică - profil real.

ȘI LA PROBA DE MATEMATICĂ/ISTORIE AU FOST ABSENȚI

Și la această probă au fost absenți, astfel: la clasa a VIII-a au lipsit 364 de elevi; la clasa a XI-a au lipsit 585 de elevi la matematică și 114 la istorie; la clasa a XII-a au lipsit 633 de elevi la matematică și 105 la istorie. ”Elevii clasei a XII-a vor susține vineri, 17 martie, proba la alegere a profilului şi specializării - proba E). Rezultatele obținute la simulare vor fi afișate în 31 martie și nu se contestă. Evaluarea lucrărilor se realizează de către profesori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările naționale. Notele obținute la simulări se pot trece în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului, iar rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ, prof. Cristina Ivan.

Din 13 și până pe 17 martie, elevii sunt în focul examenelor. Ministerul Educaţiei Naţionale organizează în perioada menționată, la nivelul întregii țări, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Sunt așteptați să participe ceipeste450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

La nivelul județului Constanța, probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale se vor desfășura în 128 de centre (Evaluarea Națională), în 61 de centre (examenul de Bacalaureat) și vor începe la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2731 secunde