Miron Mitrea află joi dacă va fi eliberat din închisoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Miron Mitrea află joi dacă va fi eliberat din închisoare!

Eveniment 15 Martie 2016 / 16:56 2226 accesări
Miron Mitrea

Miron Mitrea

Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, află joi dacă va fi eliberat din închisoare. Magistrații Tribunalului Constanța au judecat marți contestația formulată de Miron Mitrea față de decizia Judecătoriei Medgidia, din luna februarie, de a respinge cererea acestuia de eliberare condiționată. Instanța urmează să se pronunțe joi. De asemenea, Miron Mitrea a atacat în instanță și decizia Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor, din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, care a considerat că nu se impune propunerea sa pentru eliberarea condiționată.

Amintim că, în luna octombrie a anului 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004, la doi ani de închisoare cu executare. El a fost acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări realizate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector-şef adjunct şi, ulterior, inspector-şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Instanţa l-a achitat pe Mitrea pentru instigare la fals şi a mai dispus încetarea procesului penal în cazul său pentru uz de fals.

Mitrea a făcut recurs, însă completul de cinci judecători al ICCJ a menținut, în februarie 2015, sentința, astfel că Mitrea a rămas cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită, în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei fostului deputat PSD. Instanța a decis să confişte de la Miron Mitrea suma de 327.928 de lei.12
Pagina a fost generata in 0.2172 secunde