Miron Mitrea, la un pas de eliberarea condiționată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Miron Mitrea, la un pas de eliberarea condiționată

Justiție 29 Martie 2016 / 18:04 469 accesări

Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis cererea de eliberare condiționată formulată de Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor. Asta după ce, în luna februarie, aceeași instanță îi respinsese lui Mitrea solicitarea de a fi scos din spatele gratiilor. Acesta a contestat atunci verdictul instanței, dar nu a avut mai mult succes nici la Tribunalul Constanța. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de trei zile de la comunicare.

Amintim că, în octombrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004, la doi ani de închisoare cu executare. El a fost acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări realizate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector-şef adjunct şi, ulterior, inspector-şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Instanţa l-a achitat pe Mitrea pentru instigare la fals şi a mai dispus încetarea procesului penal în cazul său pentru uz de fals.

Mitrea a făcut recurs, însă completul de cinci judecători al ICCJ a menținut, în februarie 2015, sentința, astfel că Mitrea a rămas cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită, în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei fostului deputat PSD. Instanța a decis să confişte de la Miron Mitrea suma de 327.928 de lei.12
Pagina a fost generata in 0.1844 secunde