„Mişcarea zilnică, elementul central al optimizării modului nostru de viaţă“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci? „Mişcarea zilnică, elementul central al optimizării modului nostru de viaţă“
Lifestyle 22 Septembrie 2016 / 15:44 346 accesări 0 comentarii

Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanţa împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu rețeaua magazinelor Profi și Fundația Română a Inimii, continuă programul “Promenada Inimilor 2016” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, marcată pe 25 septembrie. Reprezentanții Clubului Rotary Pontus Euxinus Constanţa continuă și în 2016 programul „Promenada Inimilor”, proiect de reamenajare a traseului stabilit în anul 2013, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. “La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din 3 români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, este mesajul membrului în Consiliul de Conducere al European Heart Network, prof. dr. Dan Gaiţă.

“CONSTANȚA, INIMA MEA”

”Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunităţii locale ne ajută să o protejăm mai bine, noi, cei din Rotary, fiind dedicaţi comunităţii în care trăim, iar acum avem ocazia din nou să arătăm acest lucru prin acest proiect. Noi am aderat la acest proiect și în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța am ales un traseu de promenadă în Parcul Tăbăcărie pe o distanţă de 3 km, unde locuitorii municipiului Constanța să facă zilnic mișcare”, este mesajul transmis de Lambrino Mariana, președinte al Rotary Club Pontus Euxinus Constanța. Organizatorii vă așteaptă pe 25 septembrie, la ora 11.00, la intrarea în Parcul Tăbăcărie din parcarea City Park Mall, pentru a parcurge traseul împreună, fiind un bun prilej pentru locuitorii municipiului Constanța de a fi solidari cu acest proiect, denumit simbolic “Constanța, Inima Mea”. ”Traseul va rămâne deschis pe timp nelimitat. Pentru o inimă sănătoasă fiți alături de noi”, este mesajul Rotary Club Pontus Euxinus Constanța.

Programul a fost inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene; “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.Pagina a fost generata in 0.1823 secunde