Misterul unei „nave-fantomă”, elucidat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Misterul unei „nave-fantomă”, elucidat

Ştiință 13 Septembrie 2018 / 17:56 2325 accesări

Misterul „navei-fantomă” găsită în derivă lângă Myanmar, în golful Martaban, a fost elucidat. Sau, cel puţin, o parte din el. Mai mulţi pescari au avut parte de cea mai sinistră descoperire din viaţa lor, ei trezindu-se cu o siluetă imensă, care le bloca drumul, într-o tăcere totală. După primul şoc, au realizat că „nava-fantomă” este un cargobot dispărut în mod misterios în urmă cu nouă ani în largul Taiwanului.

Cargobotul fantomă, care purta steagul indonezian, a apărut pentru ultima dată în 2009, în largul Taiwanului, scrieEpochtimes-Romania.com. Este vorba despre nava comercială "Sam Ratulangi PB1600", al cărei nume este scris cu litere mari pe lateralul navei. A fost construită în 2001.

Pe navă nu se află nimic, nici încărcătură, nici marinari. Potrivit autorităţilor, nava ar fi trebuit trasă într-un şantier, dar o furtună cumplită a rupt cablurile de tractare şi a îndepărtat nava de celelalte două, care ar fi trebuit să o ducă, în siguranţă, în şantier. Astfel, a plutit în derivă în tot acest timp, până când s-a împotmolit într-un banc de nisip şi a fost găsită de pescari.

Taguri articol


12