Mituri sau adevăruri? Ce ar trebui să știi despre implanturile dentare?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mituri sau adevăruri? Ce ar trebui să știi despre implanturile dentare?
Sănătate, Lifestyle 13 Februarie 2020 / 09:20 3053 accesări 0 comentarii

În ziua de azi, o igienă orală riguroasă și consultațiile regulate la medicul dentist ar putea fi de ajuns pentru a-ți menține zâmbetul natural pentru tot restul vieții, însă, uneori, dinții pur și simplu nu rezistă.

Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți în urma unui accident sau a unei afecțiuni, poți să apelezi la cele mai bune implanturi dentare pentru a-ți recăpăta atât zâmbetul, cât și sănătatea orală. Acestea sunt printre cele mai discutate soluții de înlocuire a dinților, întrucât sunt puternice, durabile și foarte funcționale.

Orice metodă populară atrage după sine și câteva mituri, care ar putea să sperie pe oricine. Iată câteva dintre acestea și motivele pentru care nu sunt adevărate:

Mitul nr. 1: Implanturile dentare cauzează durere foarte mare

În timpul operației, ar trebui să nu simți aproape nimic, întrucât medicul dentist va folosi un anestezic care să amorțească zona. În urma procedurii, este normal să simți puțină durere, mai ales pentru că osul și țesuturile moi au nevoie să se vindece. În orice caz, sunt șanse minime să ai parte de o durere insuportabilă.

Medicul dentist care ți-a realizat procedura o să te îndrume în legătură cu toate metodele prin care îți poți face recuperarea cât mai confortabilă și ușoară cu putință. După ce te vei vindeca în totalitate, noul tău zâmbet ar trebui să aibă un aspect 100% natural.

Mitul nr. 2: Implanturile dentare nu arată natural

O mulțime de oameni au apelat la implanturi dentare. Ai întâlnit pe cineva care a avut parte de o astfel de procedură? Cel mai probabil, dacă nu ai fi auzit direct de la aceste persoane, tu nu te-ai fi gândit că zâmbetul lor nu este tocmai cel cu care s-au născut.

Acest lucru se întâmplă în cazul tuturor implanturilor dentare bine lucrate, care nu se pot distinge de dinții naturali. Coroanele și protezele dentare sunt alte două exemple de metode de înfrumusețare a zâmbetului pacienților, care sunt personalizate, astfel încât să complimenteze trăsăturile unice ale fiecărui om în parte.

Mitul nr. 3: Nu poți avea parte de implanturi dentare la bătrânețe

În primul rând, vârsta nu este un criteriu pe care medicul dentist să-l ia în considerare atunci când decide dacă ar trebui să apelezi sau nu la acest tratament. Cel mai important lucru pentru pacienții de toate vârstele este ca gingiile să fie cât mai sănătoase.

De asemenea, este foarte important ca în urma unui accident, care s-a terminat cu pierderea unui dinte, să mergi de urgență la medicul dentist. Nu aștepta ca oasele să aibă de suferit în timp, ci acționează rapid asupra problemei.

Dacă ți-ai pierdut dinții cu ceva timp în urmă, nu te întrista! Cu toate că procedura este mai complexă în cazul tău, acest lucru nu înseamnă că te va împiedica să ai parte de câteva implanturi frumoase și naturale!

Așadar, nu lăsa miturile să te împiedice în obținerea zâmbetului perfect la care ai visat mereu! Dacă dantura ta este incompletă, este timpul să iei legătura cu un medic stomatolog, care să te consilieze în legătură cu soluțiile care există pentru tine.

(P)Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1187 secunde