Miturile Cetăţii găzduiesc un oaspete de seamă: Teatrul Excelsior

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Miturile Cetăţii găzduiesc un oaspete de seamă: Teatrul Excelsior

20 Iunie 2019 / 17:02 663 accesări

Teatrul EXCELSIOR va participa la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” din Constanța cu două dintre producțiile de mare succes din repertoriul său: “Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, regia Erwin Șimșensohn și “Arlecchino și pierdutele iubiri” după o canava de Flaminio Scala, regia Enrico Bonavera. Cele două reprezentații vor avea loc sâmbătă, 22 și duminică, 23 iunie 2019, la Teatrul de Stat Constanța și la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”.

Spectacolul “Fluturii sunt liberi” va aduce publicului constănțean întâlnirea cu una dintre cele mai emoționante povești de dragoste, dar și o prețioasă lecție despre ce înseamnă a vedea cu ochii inimii, dincolo de orice obstacol fizic. Actorii Catrinel Dumitrescu, Ioana Anastasia Anton, Alex Călin și Șerban Gomoi dau viață personajelor într-un spectacol vibrant care are ceva de oferit fiecărui spectator: emoție și visare, comedie și dramă, profunzime, dar și o mare doză de imprevizibil. “Fluturii sunt liberi” explorează și ne învață cum să zburăm.

Teaser-ul spectacolului poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=OChZ6C3jrr4.

Spectacolul “Arlecchino și pierdutele iubiri” propune publicului o experiență teatrală intens ludică ce îmbină cele mai savuroase ingrediente ale Commediei dell’ Arte, într-un spectacol cuceritor. Doi tineri se iubesc în secret, iar pentru a-i păcăli pe părinții lor care se împotrivesc căsătoriei lor, se hotărăsc să apeleze la o licoare cu efecte „speciale”. Binecunoscuta intrigă shakespeariană din Romeo și Julieta nu va genera, însă, o tragedie, ci reversul ei – o noapte plină de peripeții orchestrate cu măiestrie de Arlecchino, descurcărețul încurcă-tot. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea și Raluca Botez.

Teaser-ul spectacolului poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=tiCYGqLHEtk.

Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma www.mystage.ro, dar și de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța.

Publicul constănțean (și nu numai) va avea ocazia să descopere două dintre cele mai apreciate producții din repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în cadrul uneia dintre cele mai ample manifestări teatrale din România.

Festivalul Internaţional de Teatru MITURILE CETĂȚII este o continuare a „Serilor de teatru antic” inițiate în anii ’70 de binecunoscutul regizor Silviu Purcărete. Ediția de anul acesta are în program producții teatrale ale marilor regizori din România, spectacole pe texte clasice și contemporane, o parte din ele abordând, o formă sau alta, temele mitologice şi evoluţia lor de-a lungul timpului

Taguri articol


12