Mobilitate transfrontalieră a forței de muncă în zona Dobrich – Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mobilitate transfrontalieră a forței de muncă în zona Dobrich – Constanța
Educație 18 Ianuarie 2018 / 15:59 1159 accesări 0 comentarii

Asociația non-profit ”Institutul European de Turism Cultural EUREKA - Dobrich”, în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius” Constanța, Camera de Comerț și Industrie Dobrich, Institutul de Dezvoltare a Turismului și Economie Aplicată Constanța, a lansat astăzi, 18 ianuarie 2018, Proiectul ”Servicii și inițiative comune pentru susținerea angajabilității și mobilității transfrontaliere a forței de muncă în regiunea Dobrich - Constanța”.

Proiectul, coordonat de Conf. Univ. Dr. Cristina Duhnea, este unul curajos, având în vedere amploarea sa, și se va deasfășura în perioada 18 mai 2018 - 18 mai 2019. Scopul acestuia este îmbunătățireaintegrăriipe piața forței de muncă în regiunea transfrontalieră Dobrich - Constanța, crearea unor condiții durabile pentru mobilitatea forței de muncă, creșterea gradului de ocupare a grupurilor țintă și dezvoltarea spiritului antreprenorial prin utilizarea resurselor locale existente.

Grupurile țintă ale proiectului sunt șomerii, etnicii bulgari / români care caută de lucru în spațiul transfrontalier Dobrich - Constanța, antreprenorii, organizațiile de formare profesională.

Sprijinirea acestor categorii se va realiza prin activitățile dezvoltate în cadrul parteneriatului:

  1. Crearea unei rețele transfrontaliere ”Ro - Bg Jobs” – care presupune editarea unui buletin informativ elecrtonic lunar, workshop-uri, consultări cu specialiști din domeniul dreptului muncii din România și Bulgaria
  2. Dezvoltarea de programe comune pentru educația antreprenorială în domeniul turismului ecologic și rural, turismului cultural și turismului de agrement și de aventură
  3. Realizarea de cursuri comune pe tema antreprenoriatului inovator
  4. Organizarea de cursuri pentru învățarea limbii bulgare pentru participanții din Romania și română pentru cei din Bulgaria
  5. Implementarea unei platforme web ”e-learning”
  6. Realizarea unor burse de locuri de muncă.

Universitatea ”Ovidius” Constanța este dedicată în mod special activităților de cercetare, inițierii și participării la proiecte naționale și internaționale. Proiectul de față se înscrie în aria de interes a universității, ca parte a implicării școlii în viața comunității locale și transfrontaliere.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2244 secunde