Mobilizare impresionantă de forțe pe litoral pentru minivacanța de Sfânta Maria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 10.000 de persoane, așteptate la Ziua Marinei Române Mobilizare impresionantă de forțe pe litoral pentru minivacanța de Sfânta Maria
Eveniment 11 August 2017 / 14:52 333 accesări 0 comentarii
Sursa foto: ct.politiaromana.ro

Sursa foto: ct.politiaromana.ro

La această ediție a Zilei Marinei Române sunt așteptați să ia parte peste 10.000 de turiști. Pentru ca manifestările dedicate acestei sărbători să se desfășoare în cele mai bune condiții, conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța a anunțat, vineri, că peste 350 de poliţişti constănţeni vor fi prezenţi la datorie. „Fiind cunoscut faptul că în perioada premergătoare Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului și de Ziua Marinei Române au loc manifestări religioase, ceremoniale și exerciții militare cu participarea unui public numeros, se impune luarea unor măsuri corespunzătoare din partea poliţiştilor pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

În acest sens, polițiștii constănțeni vor stabili, de comun acord cu reprezentanţii Jandarmeriei Constanța, modul de dispunere şi acţiune al dispozitivelor mixte de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase și exercițiilor militare. Astfel, echipaje de patrulare ale poliţiei rutiere, în cooperare cu polițiști locali, vor acționa în zona peninsulară a municipiului Constanța la orele de vârf, pe principalele artere din zonele adiacente, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele artere rutiere. De asemenea, efective de poliţişti în uniformă, dar şi în ţinută civilă vor fi prezente în locurile aglomerate din preajma lăcaşelor de cult pentru a preveni furturile din buzunare şi din poşete“, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Polițiștii spun că în zonele cu aflux de credincioşi sau turişti se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care să poată acţiona pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite. „Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale vor monitoriza stările conflictuale şi vor intensifica controalele în locuri pretabile săvârşirii infracţiunilor, prin activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor de natură judiciară.

Așadar, poliţiştii constănţeni vor acţiona în vederea asigurării unui sistem integrat de prevenire şi combatere a criminalităţii stradale şi pentru desfăşurarea în condiţii optime de siguranţă a activităţilor tradiţionale din această perioadă“, se mai arată în comunicat.

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, 11 - 15 august, vor mai fi la datorie și aproximativ 900 de jandarmi care vor asigura paza și liniștea acțiunilor dedicate sărbătorii de Sfânta Maria și Zilei Marinei Române.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2143 secunde